LG Electronics: Αυξημένη κερδοφορία στο α΄τρίμηνο 2018

26/04/2018, 16:32
lg

Η LG Electronics Inc. (LG) ανακοίνωσε σήμερα ενοποιημένα έσοδα ύψους 15,12 τρισ. KRW (14,10 δισ. USD) και λειτουργικά κέρδη 1,11 τρισ. KRW (1,03 δισ. USD) για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν εκπληκτική αύξηση πάνω από 20%, την υψηλότερη αύξηση κερδών και εσόδων πρώτου τριμήνου στην ιστορία της εταιρείας και την υψηλότερη κερδοφορία τριμήνου από το δεύτερο τρίμηνο του 2009.

Η LG Home Appliance & Air Solution Company και η LG Home Entertainment Company κατέγραψαν το μεγαλύτερο λειτουργικό τους κέρδος τριμήνου, με την κάθε μία να σημειώνει διψήφιο περιθώριο κέρδους. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην ιστορία όπου τα από κοινού κέρδη των δύο μεγαλύτερων επιχειρηματικών μονάδων της εταιρείας ξεπέρασαν το 1 τρισεκατομμύριο KRW. Παράλληλα, οι B2B δραστηριότητες της LG σημείωσαν επίσης υψηλή κερδοφορία τριμήνου, ενώ οι απώλειες από την κινητή τηλεφωνία και τα εξαρτήματα οχημάτων μειώθηκαν στο τρίμηνο.

Η LG Home Appliance & Air Solution Company ανακοίνωσε έσοδα 4,92 τρισ. KRW (4,59 δισ. USD) και λειτουργικά κέρδη 553,1 δισ. KRW (515,51 εκατ. USD). Οι πωλήσεις προϊόντων όπως κλιματιστικά και premium πλυντήρια καθώς και νέα μοντέλα στεγνωτηρίων, ιονιστών αέρα και μονάδων LG Styler, αυξήθηκαν στην εγχώρια Κορεάτικη αγορά, ενώ οι πωλήσεις στην Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική αυξήθηκαν κατά 9,3% από την ίδια περίοδο το 2017. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 8,2% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, χάρη στις υψηλότερες πωλήσεις premium προϊόντων και στη μείωση του κόστους λόγω της αποτελεσματικής λειτουργίας. Η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς πλησιάζει η σεζόν για τα κλιματιστικά και τα ψυγεία στο βόρειο ημισφαίριο.

Η LG Home Entertainment Company κατέγραψε πωλήσεις ύψους 4,12 τρισ. KRW (3,84 δισ. USD) και λειτουργικά κέρδη 577,3 δισ. KRW (538,07 δισ. USD). Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ οι πωλήσεις premium προϊόντων όπως οι τηλεοράσεις LG OLED και οι τηλεοράσεις SUPER UHD παρέμειναν υψηλές. Τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 76,5% το 2018 έναντι του 2017 λόγω της δημοτικότητας των τηλεοράσεων υψηλής τεχνολογίας και της βελτιωμένης διάρθρωσης του κόστους, με αποτέλεσμα να σημειωθεί για πρώτη φορά διψήφιο λειτουργικό περιθώριο τριμήνου 14%. Το δεύτερο τρίμηνο, η LG αναμένει ότι η παγκόσμια αγορά τηλεόρασης θα επωφεληθεί από τις επερχόμενες παγκόσμιες αθλητικές εκδηλώσεις.

Η LG Mobile Communications Company ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 2,16 τρισ. KRW (2,01 δισ. USD) και λειτουργική ζημία 136,1 δισ. KRW (126,85 εκατ. USD). Οι πωλήσεις μειώθηκαν από το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους λόγω της ανανεωμένης στρατηγικής παρουσίασης των smartphone. Παρά τις αυξήσεις στην τιμή των εξαρτημάτων, η εταιρεία είχε συρρικνώσει το λειτουργικό της έλλειμμα συνεχίζοντας να βελτιώνει τη δομή των δραστηριοτήτων της. Καθώς η παγκόσμια αγορά smartphone προβλέπεται να παρουσιάσει στάσιμη ανάπτυξη και πιο έντονο ανταγωνισμό το δεύτερο τρίμηνο, η LG αναμένει θετικά αποτελέσματα με την παρουσίαση του κινητού τηλεφώνου LG G7 ThinQ και το άνοιγμα του Κέντρου Αναβάθμισης Λογισμικού (Software Upgrade Center) για την παροχή υψηλότερης ποιότητας υποστήριξης στον πελάτη.

Η LG Vehicle Components Company παρουσίασε έσοδα ύψους 840 δισ. KRW (782,9 εκατ. USD) και λειτουργική ζημία ύψους 17 δισ. KRW (15,84 εκατ. USD). Οι πωλήσεις των προϊόντων infotainment αυτοκινήτων μειώθηκαν ελαφρώς κατά 1% από το πρώτο τρίμηνο του 2017 λόγω των βραδύτερων πωλήσεων των οχημάτων. Ωστόσο, με την αυξανόμενη στόχευση της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, οι μελλοντικές προβλέψεις για την LG παραμένουν αισιόδοξες. Η εταιρεία θα συνεχίσει να ενισχύει τις δραστηριότητές της στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω στρατηγικών συνεργασιών με βασικούς πελάτες καθώς και με ευρύτερες συνεργασίες με άλλες εταιρείες της LG.

Η LG Business-to-Business Company πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 642,7 δισ. KRW (599 εκατ. δολαρίων) και λειτουργικό κέρδος 78,8 δισ. KRW (73,45 εκατ. USD) στο πρώτο τρίμηνο. Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 24% σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω των υψηλότερων πωλήσεων των οθονών digital signage και των ηλιακών μονάδων υψηλής απόδοσης. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 192% από την ίδια περίοδο του 2017 λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας των επαγγελματικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, όπως οι οθόνες LG OLED digital signage και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε επίπεδο κόστους, τάσεις που συνεχίζονται στο δεύτερο τρίμηνο.

2018/Q1: Διευκρινίσεις επί της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Οι μη ελεγμένες λογιστικές καταστάσεις της LG Electronics για την τριμηνιαία περίοδο έως και την 31η Μαρτίου 2018, έχουν συνταχθεί με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IFRS). Τα ποσά σε κορεατικό γουόν (KRW) μετατρέπονται σε δολάρια ΗΠΑ (USD) με βάση τη μέση τιμή για κάθε τρίμηνο: 1.072,91 KRW ανά USD.