Σε κοινοπραξία των ομίλων Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ και Dimand τo κτίριο της Ελευθεροτυπίας

30/10/2018, 10:37
1

Στην υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία «VALUE ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε», η οποία συνδέεται με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand προχώρησε η Grivalia Properties AEEAΠ.

H Value Tουριστική πλειοδότησε σήμερα στη δημόσια διαδικασία εκποίησης του αυτοτελούς κτιρίου γραφείων, συνολικής επιφάνειας 14.427 τ.μ., στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Μίνωος στο Νέο Κόσμο το οποίο ανήκε στην εταιρεία «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» μέχρι την πτώχευσή της. Το τίμημα που προσφέρθηκε ανήλθε σε 10,89 εκ. ευρώ.

Η VALUE Τουριστική έχει ως κύριο αντικείμενό της την αγορά οικοπεδικών εκτάσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας για την ανέγερση, λειτουργία και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων, καταλυμάτων και εν γένει τουριστικών εγκαταστάσεων, όπως και την αγορά ή και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων κυριότητος τρίτων. Η εταιρεία ιδρύθηκε με τη νομική μορφή της ανώνυμης εταιρείας το 2014, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο κ. Παναγιώτης Παναγιωτίδης, ενώ στα μέλη του δ.σ. είναι οι κ.κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, Νίκος Δήμτσας και Δέσποινα Δαγτζή- Γιαννακάκη.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που ορίζονται στο ανωτέρω προσύμφωνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, η εταιρεία θα αποτελέσει κοινοπραξία (joint venture) με τη συμμετοχή της Grivalia στο μετοχικό της κεφάλαιο με σκοπό την ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου και την αναβάθμιση του σε σύγχρονο επαγγελματικό ακίνητο. Η υπογραφή του σχετικού συμβολαίου μεταβίβασης του ακινήτου θα λάβει χώρα κατόπιν ολοκλήρωσης των διαδικαστικών ενεργειών που προβλέπονται από το νόμο.

Σημειώνεται εδώ ότι η Grivalia Properties και η Dimand συνεργάζονται και στο μεγάλο project της ανάπλασης των πρώην ακινήτων της Παπαστράτος στον Πειραία, με ενεργό και τη συμμετοχή της EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης).