Το ΤΧΣ θα προτείνει Μυλωνά για τη θέση του CEO της Εθνικής Τράπεζας

17/07/2018, 19:03
MYLONAS-PAUL-

Ο Παύλος Μυλωνάς φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Ταμείου και θα την εισηγηθεί ο εκπρόσωπός του στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που θα συγκληθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μυλωνάς ασκεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου από τις αρχές Μαΐου με την αποχώρηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ενώ έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα από τον Ιούνιο του 2014. Εντάχθηκε στελεχιακό δυναμικό της Εθνικλης πριν από 18 χρόνια, με αποτέλεσμα να θεωρείται σήμερα από τα εμπειρότερα επιτελικά στελέχη του τραπεζικού τομέα, ενώ διαθέτει και σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στο εξωτερικό.

Το πλούσιο βιογραφικό του

Ο Παύλος Μυλωνάς εξελέγη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τον Ιούνιο του 2014.

Ορίστηκε γενικός διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων το Δεκέμβριο του 2013. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.

Tον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή Στρατηγικής & Δραστηριοτήτων Εξωτερικού. Από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2012 ήταν γενικός διευθυντής Στρατηγικής και Διακυβέρνησης. Από τον Απρίλιο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής Στρατηγικής & Οικονομικής Ανάλυσης στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία εντάχθηκε το 2000.

Από το 1995 έως το 2000, εργάστηκε ως οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΟΣΑ. Υπηρέτησε, επίσης, ως αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ στη Γραμματεία του G-10 τη διετία 1999-2000. Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από το 1985 έως το 1987 ήταν επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Ο Π. Μυλωνάς είναι κάτοχος πτυχίου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Οικονομικά (Magna cum Laude and Phi Beta Kappa) από το Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.

Ο ανθυποψήφιος κ. Νίκος Καραμούζης στον λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε πως «τελευταία γίνονται έντονες συζητήσεις για το ενδιαφέρον μου στην εξαιρετικά τιμητική θέση του διευθύνοντος συμβούλου της NBG και επειδή αντιμετώπισα στην πορεία των συζητήσεων πρωτόγνωρες καταστάσεις δηλώνω ότι έχω αποσυρθεί από τη διαδικασία. Εύχομαι καλή επιτυχία».