Σκυλακάκης: μέτρα μόνο για όσους έχουν πληγεί

01/02/2021, 21:23
Σκυλακάκης: μέτρα μόνο για όσους έχουν πληγεί

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Μία στις δύο επιχειρήσεις μένουν εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής γιατί σημειώθηκε αύξηση στον τζίρο τους.

Ενισχύουμε τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Από τις 730.000 αιτήσεις, οι 260.000 είχαν αύξηση τζίρου μέσα στο τετράμηνο. Σε αυτές που ήταν κλειστές δίνεται ένα ελάχιστο ποσό, καθώς επίσης διατηρούνται και τα άλλα μέτρα, αναστολές και ενοίκια, ώστε να διευκολυνθούν» επεσήμανε ο κος Σκυλακάκης.

Τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα και πως οι επόμενοι δυο μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι. Και γι’ αυτό, έκανε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να φοράνε πάντα μάσκα.

Σε ότι αφορά το επίδομα θέρμανσης υποστήριξε πως όσοι έχασαν την προθεσμία υποβολής των πιστοποιητικών τους, δίνεται η δυνατότητα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να καταθέσουν και τα υπόλοιπα τιμολόγια ώστε να γίνει η πληρωμή.

Για τις φορολογικές δηλώσεις είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η συμπλήρωση και κατάθεση αυτών, θα εξετασθεί σε μεταγενέστερο χρόνο όταν η εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας και τον τουρισμό θα είναι πιο ξεκάθαρη.

«Κάποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν, αλλά πολύ προσεκτικές και θα αφορούν αυτούς που πράγματι έχουν πληγεί», είπε και πρόσθεσε πως τα δημόσια οικονομικά μας εππιτρέπουν τη λήψη μέτρων για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί.