728 εκατ. ευρώ έλαβε η Ελλάδα από το SURE

02/02/2021, 16:55
728 εκατ. ευρώ έλαβε η Ελλάδα από το SURE

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε σήμερα για την Ελλάδα, 728 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της τέταρτης δόσης χρηματοδοτικής βοήθειας προς τα κράτη - μέλη από το SURE.

14 δισ. ευρώ για εννέα κράτη μέλη, εκταμίευσε η Κομισιόν τα οποία αντιστοιχούν στην τέταρτη δόση χρηματοδοτικής βοήθειας προς τα κράτη - μέλη βάσει του μέσου SURE. Πρόκειται για την πρώτη δόση το 2021.

Το Βέλγιο σήμερα, στο πλαίσιο των συναλλαγών, έλαβε 2 δισ. ευρώ, 229 εκατ. ευρώ η Κύπρος, 304 εκατ. ευρώ η Ουγγαρία, 72 εκατ. ευρώ η Λετονία, 4,28 δισ. ευρώ η Πολωνία, 913 εκατομμύρια ευρώ η Σλοβενία, η Ισπανία 1,03 δισ. ευρώ, η Ελλάδα 728 εκατ. ευρώ και η Ιταλία 4,45 δισ. ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση με τη μορφή δανείου που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη, θα επιτρέψει να αντιμετωπίσουν την ξαφνική αύξηση των δημοσίων δαπανών με στόχο τη διατήρηση της απασχόλησης.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ:

Να συμβάλει στην κάλυψη των δαπανών που σχετίζονται άμεσα με τη χρηματοδότηση εθνικών εργασιακών ρυθμίσεων βραχείας διάρκειας και άλλων παρόμοιων μέτρων που έχουν λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας ιού κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων.

Στο σύνολο η Ελλάδα θα λάβει 2,7 δισ. ευρώ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε με ένα tweet στα ελληνικά την εκταμίυση της δόσης για τη χώρα μας.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Ελλάδα έλαβε επιπλέον 728 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια μέσω του SURE για να χρηματοδοτήσει συστήματα μειωμένου ωραρίου εργασίας και να στηρίξει τους εργαζόμενους. Συνολικά, η Ελλάδα έχει λάβει 2,7 δισ. ευρώ από το SURE. Η Ευρώπη στέκεται δίπλα σου».