Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Αναγκαία η θέσπιση νέων μέτρων στήριξης για αποφυγή "λουκέτων"

09/02/2021, 20:28
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Αναγκαία η θέσπιση νέων μέτρων στήριξης για αποφυγή

Την ανάγκη λήψης από την κυβέρνηση νέων μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις και ειδικότερα για το λιανεμπόριο επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, «...εδώ που φτάσαμε, απαιτείται πλέον γενναία στήριξη των επιχειρήσεων».

Ο Ε.Σ.Α. σημειώνει ότι, "δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή του, αποδεικνύοντας ότι το λιανεμπόριο είναι ένας ασφαλής κλάδος και προσθέτει ότι το πισωγύρισμα στη λειτουργία του δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα, που επιδείνωσαν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες".

Ακόμη στην ανακοίνωση, η οποία εξεδόθη λίγο μετά την εξαγγελία του νέου lockdown μέσα στο lockdown από τον Πρωθυπουργό, σημειώνεται:

«Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι το τρίτο lockdown θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις και για να το αποφύγουμε, πρέπει προσεκτικά και στοχευμένα, να εφαρμόσουμε αμέσως ένα γιγαντιαίο πλάνο στήριξης, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

Οι οικονομικές προτάσεις που έως σήμερα έχουμε καταθέσει, δεν είναι πλέον ικανές να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι επιχειρήσεις. Είναι μονόδρομος να εφαρμόσουμε ταυτόχρονα με τα μέτρα προστασίας του ύψιστου αγαθού της υγείας, πρόσθετα μέτρα στήριξης που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία, θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση».