Κυρ. Πιερρακάκης: Ειδικά μέτρα για το λιανεμπόριο με νέο 5ψήφιο αριθμό

23/02/2021, 12:18
Κυρ. Πιερρακάκης: Ειδικά μέτρα για το λιανεμπόριο με νέο 5ψήφιο αριθμό

Μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο ώστε να ανοίξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα εξετάζονται από την κυβέρνηση, με τη δημιουργία από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μιας νέας εφαρμογής 5ψήφιου αριθμού για τις αγορές των καταναλωτών, που δεν θα έχει σχέση με το 13033, αλλά θα λειτουργεί με χρονικό περιορισμό.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» fm, στο σύστημα εμβολιασμού που θα ανοίξει για την επόμενη ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών θα ενταχθούν και οι ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ επανέλαβε ότι η βεβαίωση εμβολιασμού θεωρείται εργαλείο διευκόλυνσης.

Για το Κτηματολόγιο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επεσήμανε ότι «από τον Μάρτιο μέσω του gov.gr θέλουμε να επιτρέψουμε την απομακρυσμένη πρόσβαση στους επαγγελματίες στα ψηφιοποιημένα στοιχεία του Κτηματολογίου, δηλαδή ό,τι κάνει σήμερα ένας δικηγόρος όταν πηγαίνει σε ένα γραφείο Κτηματολογίου, θα γίνεται πλέον από το γραφείο του χωρίς ταλαιπωρία και συνωστισμό. Κι αντίστοιχα δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι θα έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στα στοιχεία που έχουν σχέση με την δική τους δραστηριότητα».