Στ. Καλαφάτης: Τα χρονοδιαγράμματα στα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης τηρούνται στο ακέραιο

27/02/2021, 19:10
Στ. Καλαφάτης: Τα χρονοδιαγράμματα στα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης τηρούνται στο ακέραιο

«Η λήξη της πανδημίας θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας δυναμικά εξελισσόμενης αναπτυξιακής τροχιάς για ολόκληρη τη χώρα. Θα συμβάλουν σε αυτό η εμπιστοσύνη που έχει ανακτήσει η οικονομία μας, οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται και βεβαίως οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης που φέτος θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. ευρώ»

«Η λήξη της πανδημίας θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας δυναμικά εξελισσόμενης αναπτυξιακής τροχιάς για ολόκληρη τη χώρα. Θα συμβάλουν σε αυτό η εμπιστοσύνη που έχει ανακτήσει η οικονομία μας, οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται και βεβαίως οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης που φέτος θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. ευρώ», τονίζει σε συνέντευξή του ο ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης, μιλώντας στην έντυπη Voria.gr, προσθέτει ότι «είναι λοιπόν κρίσιμο να εστιάσουμε -πέραν των έργων που έχουν δρομολογηθεί- σε τομείς όπως η πράσινη ανάπτυξη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός που θα έχουν τη μερίδα του λέοντος. Και αυτό γίνεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία».

Αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι «ακόμα και στις πιο δύσκολες ώρες, η χώρα μας τα πάει πολύ καλύτερα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως και το γεγονός ότι από το ξέσπασμα της πανδημίας έως τον ερχόμενο Μάρτη τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις εργαζόμενους και ανέργους φτάνουν τα 30 δισ. ευρώ. Και ότι αν δίνονταν από την αρχή -όπως ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ- όλα τα ποσά σήμερα θα βρισκόμασταν σε αδιέξοδο. Ας καταλάβουν επιτέλους, υπογραμμίζει, ότι ο λαϊκισμός είναι κακός σύμβουλος».

Για την εξέλιξη μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης όπως η ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά και το νέο Γήπεδο της Τούμπας, ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, διαβεβαιώνει ότι «τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται στο ακέραιο και οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας».

«Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι και δεν γυρίζει πίσω», σημειώνει ο κ. Καλαφάτης.