Καταστήματα κλειστά σε Θεσσαλονίκη, Αχαία, Κοζάνη

03/04/2021, 10:03
Καταστήματα κλειστά σε Θεσσαλονίκη, Αχαία, Κοζάνη

Στοπ στην επαναλειτουργία των καταστημάτων τη Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη, Αχαία και Κοζάνη καθώς  η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την εισήγηση που υπέβαλε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Απογοήτευση στις τοπικές αγορές και έντονη αντίδραση από την Πάτρα. "Νιώθουμε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι μπροστά στον πρωτοφανή εμπαιγμό. Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση. Δεν αντέχουμε άλλο.»

Η Επιτροπή, έπειτα από μία συνεδρίαση θρίλερ, που συγκλήθηκε εκτάκτως το βράδυ, αποφάσισε να ζητήσει να μην επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων στις συγκεκριμένες «κατακόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη.

Παράλληλα ζήτησαν στις συγκεκριμένες περιοχές να μην επιτραπούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Την απογοήτευσή του για την απόφαση της επιτροπής των ειδικών εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος Πάτρας.

Η ανακοίνωση:

«Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου για την περιοχή της Αχαΐας θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με αναφορές της επιτροπής και της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα η πρωτεύουσα θα ανοίξει κανονικά από την προσεχή Δευτέρα παρά το τεράστιο ιικό φορτίο. Νιώθουμε για μια ακόμη φορά το πειραματόζωο, ένας νομός μια αγορά που δεν λέει να ξεφύγει από το πολύμηνο lockdown. Νιώθουμε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι μπροστά στον πρωτοφανή εμπαιγμό. Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση. Δεν αντέχουμε άλλο.»