Συνάντηση Σταϊκούρα με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ

16/06/2021, 19:43
Συνάντηση Σταϊκούρα με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη στην έδρα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όπου συναντήθηκε με τον εκτελεστικό διευθυντή του ESM κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, λίγο πριν από την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.

Η συνάντηση ήταν πολύ παραγωγική. Στη διάρκειά της συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και συνολικά στην Eυρωζώνη, καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Από τότε που ο κ. Σταϊκούρας ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχουμε τακτικές συναντήσεις και διατηρούμε στενή συνεργασία. Τον Μάιο επισκέφθηκα την Αθήνα, στο πρώτο επίσημο ταξίδι μου μετά τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Σήμερα συνεχίσαμε αυτόν τον διάλογο, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα λάβει σημαντικές αποφάσεις οι οποίες σχετίζονται με τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους για τη χώρα. Η Ελλάδα έχει διανύσει μεγάλη απόσταση την τελευταία δεκαετία και η οικονομία της μπορεί να σημειώσει ξανά ισχυρή ανάπτυξη, μετά τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης του Covid-19».

Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: «Η σημερινή συνάντηση με τον κ. Ρέγκλινγκ και η εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση που είχαμε επιβεβαιώνει τη συστηματική, παραγωγική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία που έχουμε εδραιώσει. Η Ελλάδα αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην οικονομία και την κοινωνία στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, όπως έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Υπάρχουν ακόμα δυσκολίες και προκλήσεις μπροστά μας. Ωστόσο, η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, μια σειρά θετικών δεικτών και πρόσφατων εξελίξεων εμπνέουν αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές ισχυρής ανάκαμψης και επίτευξης υψηλής, βιώσιμης ανάπτυξης στη μετά-κορονοϊό εποχή».