Γ. Καββαθάς: Προτεραιότητα τα μέτρα γις τους πυρόπληκτους

26/08/2021, 13:07
Γ. Καββαθάς: Προτεραιότητα τα μέτρα γις τους πυρόπληκτους

"Προτεραιότητα αποτελεί η εκπόνηση ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου για την Βόρεια Εύβοια" επεσήμανε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών  Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς στην, χθεσινή, συμβολική συνεδρίαση της διευρυμένης Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στη διάρκεια της συνεδρίασης τόνισε την ανάγκη τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση να φτάσουν άμεσα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών, αναφέροντας χαρακτηριστικά "ότι θα αναμετρηθούμε με τον χρόνο" .

Επανέλαβε επίσης τις προτάσεις που έχει δημόσια καταθέσει η ΓΣΕΒΕΕ για την ανακούφιση των πληγέντων και την τοπική ανάκαμψη.

Ειδικά για τη Βόρεια Εύβοια προτεραιότητα είναι η εκπόνηση ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου με έμφαση:

▪ στην υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, με επιδότηση θέσεων εργασίας και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του,

▪ στην ανασυγκρότηση της επιχειρηματικής ζωής με ανάπτυξη συνεργασιών-συστάδων επιχειρήσεων (clusters)

▪ στις δημόσιες επενδύσεις που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της οικονομίας με εστίαση στις υποδομές (οδικό δίκτυο, μαρίνες).

«Η ΓΣΕΒΕΕ και οι επιστημονικοί της φορείς (ΙΜΕ. ΚΕΚ) σε συνέχεια και της επιτυχούς συνεργασίας του Επιμελητηρίου Εύβοιας με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την αναβίωση της επαγγελματικής σχολής Δημόκριτος, δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο στην επόμενη μέρα της Β. Εύβοιας" όπως καταλήγει η ανακοίνωση.