ΕΒΕΠ: "Αναγκαίο κακό" τα νέα μέτρα

03/11/2021, 12:08
ΕΒΕΠ:

Ως "αναγκαίο κακό" χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και Π.Ε.Σ. Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, τα έκτακτα μέτρα περιορισμού της επιδημιολογικής κατάστασης.

Οπως λέει στην ανακοίνωσή του: «Ο επιχειρηματικός κόσμος οφείλει να αντιμετωπίσει τα μέτρα όχι ως περιοριστικά, αλλά ως προληπτικά για να αποφύγουμε α χειρότερα που άλλωστε έχουμε βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν. Σίγουρα μας δυσκολεύουν και δεν μας διευκολύνουν, αλλά μας προστατεύουν.

Έχουν κόστος και διαδικασία για τους καταναλωτές, αλλά αποτρέπουν τα καταστροφικά lockdown. Ας μην ξεχνάμε πως φτάσαμε σχεδόν τα 7.000 κρούσματα ημερησίως και κινδυνεύουμε να ξεπεράσουμε τα 10.000, ενώ χάσαμε 57 συνανθρώπους μας σε μία ημέρα και πάνω από 1.100 τον μήνα Οκτώβριο.

Ας λάβουμε, επίσης, υπόψη μας πως έχουμε 600.000 ανεμβολίαστους και άγνωστο αριθμό εμβολιασμένων που δεν έχουν μετά τη πάροδο του εξαμήνου εμβολιαστική κάλυψη με αντισώματα. Το τέταρτο κύμα δυναμώνει ενόψει του χειμώνα και, τουλάχιστον φέτος, έχουμε την άμυνα του εμβολίου που πρέπει και οι παραγωγικοί φορείς να αναδείξουμε ξανά με μια εκστρατεία πειθούς.

Ως εκ τούτου, παρά το γεγονός πως τα έκτακτα μέτρα και οι έλεγχοι δεν κάνουν τη ζωή μας εύκολη, υποχρεούμαστε να τα σεβαστούμε και να τα εφαρμόσουμε σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως πελάτες».