JP Morgan: Πιθανή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές τον Απρίλιο

12/04/2022, 14:33
JP Morgan: Πιθανή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές τον Απρίλιο

H JP Morgan παραμένει επιφυλακτική για τα ελληνικά ομόλογα, παρά τις φθηνές αποτιμήσεις

Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με syndicate πενταετές ή επταετές ομόλογο «βλέπει» εντός του Απριλίου η JP Morgan, με την αμερικανική τράπεζα ωστόσο να δηλώνει ότι παραμένει επιιφυλακτική για τα ελληνικά ομόλογα.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, τα ελληνικά ομόλογα ξεπέρασαν σημαντικά τις επιδόσεις της περιφέρειας, ιδίως της Ιταλίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αντιστρέφοντας περίπου το ήμισυ της απότομης διεύρυνσης από την αρχή του έτους.

Παραμένει επιφυλακτική, παρά τις φθηνές αποτιμήσεις

«Όπως έχουμε τονίσει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, διατηρούμε μεσοπρόθεσμη εποικοδομητική προοπτική για τα ελληνικά ομόλογα, καθώς η αγορά τιμολογεί με υπερβολικό discount τον αντίκτυπο που θα έχει ο τερματισμός της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, στο πλαίσιο του PEPP (έκτακτο πρόγραμμα πανδημίας)», σημειώνει η JP Morgan.

Παραμένει ωστόσο επιφυλακτική παρά τις φθηνές αποτιμήσεις, καθώς τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν ευάλωτα σε απότομη ανατιμολόγηση της αγοράς σε ό,τι αφορά την ρευστότητα σε κινήσεις risk-off, ειδικά δεδομένου του τρέχοντος περιβάλλοντος χαμηλής ρευστότητας.

Σύμφωνα με την JP Morgan, η διαφορά στο spread Ελλάδας-Ιταλίας θα είναι πιο μεσοπρόθεσμα χαμηλότερη σε σχέση με το τρέχον επίπεδο των 45 μ.β. περίπου, ενώ όσον αφορά τα spreads των ελληνικών δεκαετών με τη Γερμανία, αναμένει ότι θα κινηθούν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις και σε σχέση με την τρέχουσα διαφορά των 211 μονάδων βάσης.