Η απόκρυψη της μαύρης αλήθειας για την κορύφωση της ενεργειακής κρίσης, συνιστά κοινωνικό έγκλημα

Η απόκρυψη της μαύρης αλήθειας για την κορύφωση της ενεργειακής κρίσης, συνιστά κοινωνικό έγκλημα

Δεν μας λένε την αλήθεια οι επίσημοι και κάθε παρατρεχάμενός τους, σε σχέση με την ενεργειακή κρίση και την όξυνσή της από μέρα σε μέρα.

Δεν μας λένε την αλήθεια οι επίσημοι και κάθε παρατρεχάμενός τους, σε σχέση με την ενεργειακή κρίση και την όξυνσή της από μέρα σε μέρα. Σε αντίθεση με γνωστούς οικονομολόγους και πολλά think tank, που βλέπουν ενεργειακή καταιγίδα.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερης κλίμακας οικονομικό-ενεργειακό και κοινωνικό κραχ, ήταν το κύριο συμπέρασμα του σχολίου.

Και, δυστυχώς, μόλις χθες οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε., ούτε λίγο ούτε πολύ, τι μας είπαν, αφού έβαλαν κάτω τα μολύβια και είδαν ότι η εξίσωση δεν βγαίνει με τίποτα; “Δεν μπορούμε να προασπίσουμε πλήρως τις οικονομίες, απέναντι στην ενεργειακή κρίση”!

Για αυτό, είναι αναγκαία τα δημοσιονομικά μέτρα, έρχονται και θα τα αισθανθούμε όλοι μας οσονούπω. Δε φτάνουν, δηλαδή, τα όσα υφίσταται η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών μέχρι τώρα, εφεξής θα σταματήσουν με το μαχαίρι οι….γαλαντομίες (έτσι θεωρούν τα οικονομικά γεράκια τις όποιες ενισχύσεις δόθηκαν μέχρι τώρα) και μόνο “στοχευμένα μέτρα και μέτρα για ευάλωτους” θα εγκρίνονται από το Eurogroup!

Δείτε τώρα πως τα εξειδίκευσε όλα αυτά ο Επίτροπος Οικονομίας και γείτονας εξ Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, δίνοντας τον τίτλο ως “τα τρία σημεία-κλειδιά” για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Πρώτον, τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση των τιμών στην ενέργεια θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένα, ώστε να μη προσθέτουν κι’ άλλο στις πληθωριστικές πιέσεις (δηλαδή, ότι σας δώσαμε μέχρι τώρα, φούντωσε τον πληθωρισμό, γιατί τολμήσατε να κάνετε τα απαραίτητα ψώνια! Για αυτό, τα κόβουμε!).

Δεύτερον, η στήριξη θα πρέπει να είναι προσωρινή και στοχευμένη σε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις (δηλαδή, μη μάθει ο κόσμος σε συνεχή στήριξη σε τέτοιες κρίσιμες εποχές, αλίμονο, δώστε μόνο σε όσους …στοχεύσετε κατά βούληση, δηλαδή στους πένητες και μη έχοντες στον ήλιο μοίρα. Οι άλλοι; Ποιοι άλλοι;).

Τρίτον, ο συντονισμός των μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι πιο σημαντικός από ποτέ.

«Πρέπει να απαντήσουμε συλλογικά στις σημερινές προκλήσεις με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης. Αποφύγαμε τον κατακερματισμό της ενιαίας αγοράς στις πιο σκοτεινές περιόδους της πανδημίας και πρέπει να κάνουμε το ίδιο και σήμερα», τόνισε Τζεντιλόνι (χτυπώντας, δηλαδή, καμπανάκι ο Ιταλός – το θυμίζω ξανά – για τη Γερμανία, που αποφάσισε να πορευτεί μόνη της, προς δόξαν της ενιαίας δράσης!).