Κουκλάκι με κινητό κεφάλι έγινε ο Μπέρνι Σάντερς

02/02/2021, 09:25
Κουκλάκι με κινητό κεφάλι έγινε ο Μπέρνι Σάντερς

Η φωτογραφία του Μπέρνι Σάντερς, καθισμένου σταυροπόδι, φορώντας υπερμεγέθη γάντια από ανακυκλωμένα υλικά και ζεστό χειμωνιάτικο μπουφάν, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους χαράχτηκε στη μνήμη η τελετή ορκωμοσίας του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ.

Έκτοτε αναπαράγεται σε διάφορες εκδοχές. Τώρα, και σε εκδοχή «bobblehead (κουκλάκι με κινητό κεφάλι)».

Από τη στιγμή που εμφανίστηκε η φωτογραφία του γερουσιαστή της Πολιτείας του Βερμόντ, πυροδότησε μια χιονιστιβάδα memes: με photoshop εμφανίστηκε σε κλασικά εξώφυλλα μουσικών άλμπουμ.

Ακόμη και στη γέφυρα του Starship Enterprise. Ενέπνευσε δεκάδες καλλιτέχνες και ντιζάινερ να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή και να τη διαθέσουν σε ιστότοπους όπως το Etsy.

Ακόμη και ο ίδιος ο Σάντερς αξιοποίησε την πολύ καλή φωτογραφία: η ομάδα του γερουσιαστή την τύπωσε σε T-shirt και τα έσοδα από τις πωλήσεις - πάνω από 1,8 εκατομμύρια δολάρια, για την ώρα - διατίθενται στην οργάνωση αρωγής ηλικιωμένων που έχουν ανάγκη Meals on Wheels Vermont.

Η Jen Ellis, η 42χρονη δασκάλα στο Βερμόντ η οποία έπλεξε τα γάντια που φορούσε ο Σάντερς στη φωτογραφία, έχει κατακλυστεί από παραγγελίες να πλέξει και άλλα ζευγάρια, αλλά επισήμως έχει ανακοινώσει ότι έχουν εξαντληθεί.