Ο Paul Barton παίζει πιάνο σε ελέφαντες

03/02/2021, 13:56
Ο Paul Barton παίζει πιάνο σε ελέφαντες

Στην Ταϊλάνδη, ο Βρετανός μουσικός και καλλιτέχνης Paul Barton παίζει στο πιάνο συνθέσεις κλασικής μουσικής σε ελέφαντες που πλέον δεν είναι αιχμάλωτοι του ανθρώπου· έχουν επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον τους. 

Με φόντο πλούσια βλάστηση και ένα ποτάμι που δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για την ερμηνεία, ο πιανίστας παίζει συνθέσεις των Μπετόβεν, Σούμαν και Γκριγκ. Σε μια σειρά από βίντεο, ο Barton στο κλαβιέ «μιλά» στη Mongkol, μια ελεφαντίνα που έχει βρει την ελευθερία της και απολαμβάνει τη μουσική κουνώντας τους χαυλιόδοντές της.

«Σχεδόν όλοι οι ελέφαντες αντιδρούν με ορατό τρόπο στη μουσική. Υπάρχει, αίφνης, μια κίνηση όταν αρχίζει η μουσική. Οι ελέφαντες είναι ελεύθεροι να κινηθούν γύρω από το πιάνο, δεν είναι αλυσοδεμένοι ή δεμένοι με άλλον τρόπο. Αν δεν τους αρέσει η μουσική, μπορούν να απομακρυνθούν» εξήγησε, μιλώντας στο Coconuts, o Barton.

«Κάποιοι, με τη δική τους θέληση έρχονται πολύ κοντά στο πιάνο. Μπορεί, ακόμη, να κρεμάσουν την προβοσκίδα τους πάνω στο πιάνο. Κάποιοι, την ώρα που ακούν βάζουν την προβοσκίδα τους μέσα στο στόμα τους, κάποιοι αρχίζουν να λικνίζονται στον ρυθμό της μουσικής. Κάποιοι νεαροί ελέφαντες ενδέχεται να εκπλαγούν πολύ ακούγοντας μουσική και ξαφνικά ν' αρχίσουν να τρέχουν με περιέργεια γύρω απ' το πιάνο».