Πρέσβης ΗΠΑ: Οι 2 στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα

30/03/2018, 14:22
pyatt
Παρέμβαση υπέρ της άμεσης επιστροφής των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, πραγματοποίησε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

"Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και ότι πιστεύουμε ότι οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειες τους" δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Vice Greece.

Σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στα Ίμια, τόνισε πως κάποια από αυτά είναι "κατασκευασμένα" και "αναληθή". Ακόμη, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται το θέμα, ωστόσο πρόσθεσε πως "και η Ελλάδα και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες ενόψει της επανεκλογής του Ταγίπ Ερντογάν", καταλήγοντας πως "Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη".

Όσον αφορά την ονομασία της πΓΔΜ, εξέφρασε την ελπίδα του να υπάρξει σύντομα μία λύση. Όπως τόνισε "θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ πρωθυπουργών. Θα ήταν καλό να έχουμε πρόοδο και για την Ελλάδα και για τα Σκόπια. Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπέρ της διαδικασίας, υποστηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και το παρακολουθούμε όχι ως διαμεσολαβητές, αλλά ως υποστηρικτές της προόδου".