Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούν τον κόσμο του Ολυμπιακού για να χτυπήσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη

09/04/2018, 10:39
ÁÈÇÍÁ - ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ, ÁË.ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÏ ÄÉÁÑÊÅÓ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÉÊÏ ÓÕÍÅÄÑÉÏ (EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

Το αυτογκόλ της τετραετίας που αποδεικνύει μάλλον τάσεις πολιτικής αυτοχειρίας έβαλαν πρόσφατα κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι περιγράφεται από τους πιο ψύχραιμους η επιλογή κάποιων μελών του κυβερνώντος κόμματος –προερχομένων μάλιστα από τον Πειραιά– να τοποθετήσουν σε θέση «αντιπάλου» τους σύσσωμο τον λαό του Ολυμπιακού προκειμένου να φτάσουν στα άκρα την κόντρα τους με τον ηγέτη της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη.

Συνεχείς επιθέσεις


Αυτές οι βολές των στελεχών, που ξεκίνησαν με αφορμή την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο μεγάλο λιμάνι, μπορούν να αποδειχθούν η στιγμή με το μεγαλύτερο πολιτικό – που είναι πιθανόν να μετουσιωθεί και σε εκλογικό– κόστος στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης… Πολλώ δε μάλλον που ενδύθηκαν επίσημο πολιτικό μανδύα λαμβάνοντας τη μορφή επίσημων ανακοινώσεων του κόμματος. Με ανακοίνωσή του, μια ημέρα μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους φίλους των «ερυθρολεύκων», μιλάει για απειλές της Θύρας 7 τονίζοντας ότι «οι απειλές και οι προσπάθειες εκφοβισμού από μερίδα οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού και από όσους κρύβονται πίσω τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν στο κενό. Λάθος γήπεδο διάλεξαν να παίξουν». Το γαϊτανάκι των απρόκλητων επιθέσεων πήρε αμέσως μετά, με σειρά δηκτικών και επιθετικών σχολίων, η κορωνίδα των συμπολιτευόμενων εφημερίδων, η «Αυγή».


Το πολιτικό κόστος


Οι πιο ψύχραιμοι και… έχοντες ιστορική μνήμη θυμούνται πως το άνοιγμα ενός μετώπου με τον Ολυμπιακό είχε κοστίσει παλιότερα στο ΠΑΣΟΚ –και μάλιστα επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου– με αφορμή τότε το σκάνδαλο Κοσκωτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανησυχία στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος είναι μεγάλη, ομοίως δε η οργή του ίδιου του πρωθυπουργού για φράσεις που ακούστηκαν από μεσαία στελέχη του κόμματος όπως «όποιος είναι με τον Ολυμπιακό είναι απέναντί μας».


Πολιτική γραμμή πυρός


Πολλώ δε μάλλον όταν, όπως γνωρίζουν τα μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός αποτελεί πολιτική γραμμή πυρός στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και στους δήμους της Β’ Πειραιά. Δεν ξεχνούν επίσης, ότι τον νυν δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μώραλη, τον ακολούθησε χωρίς κομματική γραμμή ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014. Δεν ξεχνούν ακόμη ότι η θητεία του Παναγιώτη Φασούλα στον Ολυμπιακό ήταν τεράστια προστιθέμενη αξία στην ανάδειξη της «αράχνης» του ελληνικού μπάσκετ σε δήμαρχο αλλά και βουλευτή του Πειραιά.