Κ. Μητσοτάκης: Να αποδεσμευτεί το 20% των αστυνομικών που φυλάσσει τη ΝΔ

10/04/2018, 14:57
mitsotakis-4-768x512
Να αποδεσμευτεί το 20% των αστυνομικών που έχει επιφορτιστεί με τη φύλαξη της ΝΔ προκειμένου να διατεθεί για περιπολίες στις γειτονιές ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.

«Διάβασα την Κυριακή το ρεπορτάζ για την επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας.

Eπιβεβαιώνει πλήρως όσα η ΝΔ καταγγέλλει εδώ και καιρό και μαζί με την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, εξηγεί την αύξηση της εγκληματικότητας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook για την ασφάλεια ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η ασφάλεια του πολίτη είναι βασική προτεραιότητά του.
«Και αυτή προϋποθέτει την επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους και τις γειτονιές.
Χρειαζόμαστε περισσότερες περιπολίες, ενίσχυση της ομάδας Δίας και καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ.

Ξέρω ακριβώς τι θα κάνουμε εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευθούν στις επόμενες εκλογές για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας.

Αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι επικοινώνησε με τον αρχηγό της Αστυνομίας και του ζήτησε να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές.

«Συγκεκριμένα, του ζήτησα να αποδεσμεύσει το σύνολο της Ομάδας Δίας που φυλάσσει τα γραφεία του κόμματος και το πολιτικό μου γραφείο προς αξιοποίηση για τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας.

Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι -κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες- επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες φύλαξης θα αποδεσμεύσουμε έναν σημαντικό αριθμό αστυνομικών για να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς» τονίζει ο κ.Μητσοτάκης.