«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

25/04/2018, 09:59
syriza
«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διάταξη για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. «Προεδρικοί» και μέλη των «53» υπεραμύνονται της διάταξης, την ώρα που μερίδα βουλευτών ζητά τροποποίηση του επίμαχου άρθρου.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι η κοινωνία είναι ανέτοιμη για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και διερωτούνται: «Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αντίθετη. Γιατί επιδιώκουμε να πάμε κόντρα; Ειδικά αυτήν τη στιγμή;». Ταυτόχρονα, επικαλούνται «πιθανές αντιδράσεις του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου απέναντι σε αυτό το παιδί που μεγαλώνει σε ανάδοχους ομόφυλους γονείς» αναφέροντας: «Αναλογίζεστε τον πιθανό χλευασμό και τον εκφοβισμό μιας κοινωνίας ανέτοιμης να αποδεχτεί αυτό το θεσμό; (…) Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού αυτού. Διότι οι αρνητικές συνέπειες θα είναι τεράστιες, όχι επειδή τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ακατάλληλα-κάθε άλλο, η ικανότητα ορίζεται και εξαρτάται από την ποιότητα του κάθε ατόμου, ξεκάθαρα- αλλά εξαιτίας της αντίδρασης του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου».

Οι βουλευτές που διαφωνούν είναι οι: Γεωργία Γεννιά, Γιάννης Καραγιάννης, Γιώργος Ντζιμάνης, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Δημήτρης Βέττας, Γιώργος Ουρσουζίδης, Πέτρος Κωνσταντινέας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης ζήτησε από όσους διαφωνούν να παραιτηθούν και να δοκιμάσουν την τύχη τους σε άλλα πολιτικά κόμματα “που είναι πιο κοντά στις δεξιές και συντηρητικές θέσεις”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νομικά, θα ήταν εντελώς παράλογη και αντίθετη στο ευρωπαϊκό δίκαιο μία διάκριση μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών ως προς το δικαίωμα αναδοχής, ενώ, πολιτικά, πρόκειται για μία αυτονόητη προοδευτικη επέκταση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως έχει πολύ μεγάλη υποχρέωση να κάνει αυτή η κυβέρνηση, δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5, σχετικά με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.