Δ. Τζανακόπουλος: Ψέματα όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης για τη ΔΕΗ

25/04/2018, 14:57
tzanakopoulos
Ψέματα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για τη ΔΕΗ, από το βήμα της Βουλής.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επανέλαβε «αυτά που ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης εξήγησε με μεγάλη καθαρότητα στη σχετική κοινοβουλευτική συζήτηση», θυμίζοντας πρώτα τι περιλάμβανε το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ που «είχε αρχίσει να υλοποιεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και το οποίο υπερασπίστηκε με πάθος ο κ. Μητσοτάκης, προέβλεπε την πώληση του 22% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, του 21,4 του σημερινού λιγνιτικού δυναμικού της, του 18% του σημερινού δυναμικού φυσικού αερίου της επιχείρησης και του 26,3% του σημερινού υδροηλεκτρικού δυναμικού της».

Στον αντίποδα, «η σημερινή κυβέρνηση -και ευτυχώς- ακύρωσε τον σχετικό νόμο από την άνοιξη του 2016 και πέτυχε μια συμφωνία που επιτρέπει στη ΔΕΗ να διατηρήσει το 90,9% του συνολικού δυναμικού της χωρίς την πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων ή μονάδων φυσικού αερίου, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε πριν λίγο ο κ. Μητσοτάκης».

Αντιθέτως, «τόσο η ΔΕΗ όσο και ο ΑΔΜΗΕ παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο», ενώ με τη συμφωνία που πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση

«για να ευθυγραμμιστούμε με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, η συμφωνία βρίσκεται πλήρως στον αντίποδα των πολιτικών που η ΝΔ υλοποιούσε και τις οποίες σήμερα προτείνει ξανά στον ελληνικό λαό.

Δηλαδή, «στον αντίποδα της πολιτικής κατατεμαχισμού της ΔΕΗ, ξεπουλήματος των πιο παραγωγικών και ανταγωνιστικών της μονάδων και πλήρους ιδιωτικοποίησης του δικτύου της μέσω της πώλησης του ΑΔΜΗΕ».