Παρέμβαση εισαγγελέα έπειτα από τις καταγγελίες Κοτζιά!

28/06/2018, 15:33
KOTZIAS
Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες περί απειλών, που διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7 αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να δέχεται απειλές για τη ζωή του. «Έχω πάρει», είπε, «800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα, σφαίρες. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανέναν να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο '63-'65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;», διερωτήθηκε.

Η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου διαβίβασε τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, διατάσσοντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τυχόν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, εκτός από αυτή της απειλής για την οποία απαιτείται προηγουμένως έγκληση.