Μετά τον Τόσκα παίρνουν σειρά οι Κουρουμπλής, Σκουρλέτης

07/08/2018, 13:13
kouroymplis-skourletis

Πάνος Σκουρλέτης και Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι τα επόμενα δύο μέλη της κυβέρνησης που πρόκειται να απομακρυνθούν στον επικείμενο ανασχηματισμό –ο Νίκος Τόσκας ως γνωστόν παραιτήθηκε. Όπως γνωρίζετε και οι τρεις αυτοί υπουργοί είχαν την κύρια ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που κατέληξαν σε εθνική τραγωδία. Η καρατόμηση των τριών υπουργών σε συνδυασμό με τις αντικαταστάσεις των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής είναι μια αναγκαστική πράξη για να υλοποιηθεί η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Επιστράτευση…

Στο Μαξίμου οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Η επικοινωνιακή διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών έκαψε τους υπουργούς εκθέτοντας παράλληλα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Γι αυτό και επιστρατεύτηκε ο έμπειρος Νίκος Παππάς προκειμένου να αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να βγάλουν τον Αλέξη Τσίπρα από το κάδρο των ευθυνών. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η τροπολογία που κατατέθηκε για εξπρές γκρέμισμα των αυθαιρέτων. Στο Μαξίμου θεωρούν ότι με τις μπουλντόζες θα προκαλέσουν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό προκειμένου να σταματήσουν τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση των πυρκαγιών.

Μπάζει το αφήγημα…

Με τις μπουλντόζες η κυβέρνηση επιδιώκει να μεταθέσει τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που ευνοούσαν την άναρχη δόμηση. Αλλά αυτό το αφήγημα μπάζει από παντού με δεδομένο ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που εμπόδισαν την κατεδάφιση αυθαιρέτων παρά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι σύντομα θα ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα σε κυβέρνηση και Ν.Δ. για τα αυθαίρετα. Ο μηχανισμός προπαγάνδας του Μαξίμου έχει καταγράψει κάποιες καταπατημένες εκτάσεις και αυθαίρετα που ανήκουν σε πρόσωπα που συνδέονται με τη Ν.Δ. Πρόκειται για έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που αποκαλύπτει την απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται το Μαξίμου.

Με νέα κυβέρνηση στη ΔΕΘ

Μετά το σόου με τις μπουλντόζες ακολουθούν τα διαγγέλματα για την έξοδο από τα μνημόνια. Μετά τις 25 Αυγούστου ο σχεδιασμός του Μαξίμου προβλέπει ανασχηματισμό για να πάει ο Αλέξης στη ΔΕΘ με νέα κυβέρνηση και χωρίς τους τοξικούς υπουργούς που κάηκαν στις φωτιές.