Η πάλη των... τάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ

25/09/2018, 13:56
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

Μέχρι τις 5 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πραγματοποιηθούν έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις μεταξύ των δύο βασικών τάσεων της Κουμουνδούρου με στόχο τη νέα Πολιτική Γραμματεία.
Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, πάντως, σκοπεύει να προχωρήσει σε ένα πιο ευέλικτο όργανο με 21 μέλη από 27 που είναι σήμερα, το οποίο θα συνεδριάζει πιο συχνά και θα έχει μεγαλύτερη παρεμβατικότητα στο κυβερνητικό έργο. Γιαυτό τον λόγο οι συσχετισμοί θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο με τους «53» να βλέπουν πως οι προεδρικοί ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να πάρουν τον ρεβανσισμό ακολουθώντας την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να στηρίζει τον Πάνο Σκουρλέτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει μια πρόταση - πακέτο από τον γραμματέα του κόμματος για τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν τη νέα Πολιτική Γραμματεία, χωρίς να αποκλείονται και άλλες υποψηφιότητες από τα 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.
Θεωρείται πιθανό πως από την πλευρά της πλειοψηφίας θα προταθούν ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Αντώνης Κοτσακάς, ο Νίκος Σκορίνης, ο Πέτρος Καραγεώργος και ο Αλέξης Χριστόπουλος.
Οι « 53» που θα επιδιώξουν να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους και πέρα από τον Νίκο Φίλη, που είναι πολύ κοντά τους, θα προταθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Τασία Χριστοδολουπούλου, ο Ανδρέας Ξανθός, η Ράνια Σβίγκου, ο Μιχάλης Υδραίος, ο Πάνος Λάμπρου και η Κατερίνα Κνήτου.
Στη νέα Πολιτική Γραμματεία θεωρείται δεδομένο πως θα συμμετέχουν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Βούτσης.