Τα «πρόσωπα» του Κινήματος Αλλαγής

17/12/2018, 10:45
1

Στους “ρυθμούς” των επόμενων εκλογών κινείται το Κίνημα Αλλαγής και ήδη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα 230 υποψηφίων βουλευτών στους περισσότερους νομούς της χώρας. Παραδοσιακά στελέχη συνυπάρχουν με νέα πρόσωπα, ωστόσο για μια σειρά πολιτικών… πρώτης γραμμής θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή.

Κατά την τοποθέτηση της στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε πως “όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο” και εξαπέλυσε πυρά τόσο προς το ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη Νέα Δημοκρατία. “Ποντάρουν στην πόλωση και το διχασμό με την κρυφή ελπίδα ότι θα λεηλατήσουν τη δημοκρατική παράταξη” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το Κίνημα Αλλαγής θέλει να ανεβάσει στροφές στο δρόμο προς την κάλπη και ανακοίνωσε ήδη τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών στους περισσότερους νομούς. Ωστόσο δύο θέματα παραμένουν ανοιχτά: πρώτον που θα κατέβουν “δυνατά” πολιτικά στελέχη και δεύτερον τι θα γίνει με το ψηφοδέλτιο της Άρτας (που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα του Ευάγγελου Βενιζέλου (θα υπάρξει συζήτηση με τη Φ. Γεννηματά ενώ υπάρχουν δημοσιεύματα για το Επικρατείας), του Γιώργου Παπανδρέου (το πιθανότερο είναι να κατέβει στην Αχαϊα), αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο τελευταίος έχει δηλώσει πως επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε όποιες εκλογές προηγηθούν. Δηλαδή αν προηγηθούν οι ευρωεκλογές θέλει να είναι εκεί υποψήφιος, διαφορετικά θα κατέβει στις εθνικές εκλογές (σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα στο βόρειο τομέα όπου θέτει υποψηφιότητα και ο Ανδρέας Λοβέρδος).

Επίσης ανοιχτό είναι το που θα είναι υποψήφιοι: ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (αν θα δοκιμαστεί στο ευρωψηφοδέλτιο ή θα είναι στο Επικρατείας), η Εύα Καϊλη (μετά τις γιορτές θα ανακοινωθεί αν θα διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης) και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης (με πιθανότερο το ευρωψηφοδέλτιο). Όσον αφορά στον Γιώργο Καμίνη, έχει ξεκαθαρίσει πως ενδιαφέρεται για την ευρωβουλή.

Να σημειωθεί πως σε οκτώ εκλογικές περιφέρειες ακόμα συνεχίζονται οι συζητήσεις. Οι προβολείς πέφτουν στην Άρτα, όπου την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε σύγκρουση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την υποψηφιότητα του γνωστού δημοσιογράφου Χρήστου Μέγα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη συζήτηση, καθώς οδήγησε σε ¨εσωστρέφεια” σε μία εποχή που επιχειρείται η επικοινωνιακή αντεπίθεση του ΚΙΝΑΛ.

Όσον αφορά στα “γνωστά” ονόματα που ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη του σταυρού, ενδεικτικά αναφέρεται πως ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, ενώ στο δυτικό τομέα της Αθήνας θα δοκιμαστούν ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας αλλά και ο Θάνος Ασκητής (καθηγητής Ψυχιατρικής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας).

Στις εκλογικές περιφέρειες με ενδιαφέρον είναι η Λάρισα, όπου είναι υποψήφιος ο νυν βουλευτής Κων. Μπαργιώτας αλλά κατεβαίνει και ο πρώην υπουργός Φιλ. Σαχινίδης. Επίσης δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι υποψήφιοι στην Αχαϊα. Εκεί εκλέγεται ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, τομεάρχης Δικαιοσύνης του Κινήματος και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Ωστόσο πλην απροόπτου σε αυτή την εκλογική περιφέρεια θα κατέβει και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τελος να σημειωθεί πως ο Θάνος Μωραΐτης (πρώην υφυπουργός) ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος. Μάλιστα σε μια αιχμηρή επιστολή επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «η παράταξή ή αλλάζει τώρα πορεία ή διαλύεται οριστικά μεταξύ του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Plan B δεν υπάρχει για το χώρο».