Αιχμές Βορίδη κατά Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis

09/01/2019, 12:29
Αιχμές Βορίδη κατά Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis

Η έντονη αντιπαράθεση που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες για την υπόθεση Novartis δεν άφησε σήμερα ανεπηρέαστη ούτε τη συνεδρίαση για τη συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία εξετάστηκαν τα άρθρα για τη δικαιοσύνη αλλά και για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης άφησε σαφείς αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, καθώς αναρωτήθηκε εάν η υπόθεση με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Μανιαδάκη είναι νομικό σφάλμα ή πολιτική καθοδήγηση.

«Δεν είθισται τόσο σοβαρές κατηγορίες να γίνονται κατά απόντων», σχολίασε ο πρόεδρος της επιτροπής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ ο Μάκης Βορίδης επέμεινε, λέγοντας ότι σε πολιτικά φορτισμένες υποθέσεις δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Και τώρα μου ζητάτε να μην σχολιάσω ότι ο προστατευμένος μάρτυρας, την κατάθεση του οποίου η ΝΔ έχει προσβάλει ως χαλκευμένη και ψευδή, έρχεται και λέει ότι την έκανε μετά από εκβιασμό;» ανέφερε ο κ. Βορίδης. «Ο συγκεκριμένος μάρτυρας τώρα είναι κατηγορούμενος», παρενέβη η Παναγιώτα Κοζομπόλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ηταν κατηγορούμενος, προτού καταστεί προστατευόμενος μάρτυρας», συνέχισε ο πρώην υπουργός της ΝΔ. Ο Νίκος Παρασκευόπουλος έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας ότι «είναι βαρύ ατόπημα να αναφέρεται βουλευτής σε δικογραφία που βλέπει υπό όρους εχεμύθειας και να προβαίνει σε σοβαρή κριτική κατά δικαστών που χειρίζονται σοβαρές υποθέσεις».