Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση οδηγείται σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις

10/02/2021, 13:33
Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση οδηγείται σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις

Για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις κατήγγειλε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Παιδεία, υποστηρίζοντας ότι «έχει αρχίσει να χάνει εντελώς τον έλεγχο και της πανδημίας και τον πολιτικό έλεγχο».

«Φέρνετε το νομοσχέδιο, ενώ δεν έχει διεξαχθεί διεξοδικός διάλογος με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και ενώ η Βουλή λειτουργεί σε ειδικό καθεστώς… Φέρνετε ένα νομοσχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και παρότι έχετε απέναντί σας τους πρυτάνεις, τους φοιτητές, ακόμη και τους αστυνομικούς ακόμη και σημαντικά στελέχη της παράταξής σας, όπως ο κ. Σουφλιάς που έχει διατελέσει υπουργός Παιδείας και ο κ. Φορτσάκης» τόνισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Και επιμένετε», πρόσθεσε, «ενώ παράλληλα έχετε απέναντί σας την συντριπτική πλειοψηφία των γονιών και των μαθητών, που δεν μπορούν να εκφραστούν, που κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως. Φέρνετε ένα νομοσχέδιο που θα έχει συνέπεια 24.000 λιγότερους εισακτέους και ενώ αλλάζετε το σύστημα εισαγωγής στα ιδρύματα εν μέσω πανδημικής χρονιάς. Όλα αυτά ενώ το μυαλό όλων και η σκέψη είναι στην πανδημία και πως θα γλιτώσουμε και πώς δεν θα κολλήσουμε τον ιό».

Επίσης κατήγγειλε και τις «επικοινωνιακές αθλιότητες», όπως τις χαρακτήρισε, που συνόδευσαν τη διαχείριση της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ικαρία.