Ν. Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους

12/02/2021, 12:49
Ν. Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους

Την επέκταση του σχολικού έτους λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που γίνεται η διδασκαλία με τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν απέκλεισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αν χρειαστεί όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι, κάτι που άλλωστε συνέβη και την περσινή χρονιά.

Όπως επισήμανε, τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία, άρα όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινωνία αντίστοιχα θα είναι και στα σχολεία.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, η διδακτέα ύλη προχωρά κανονικά με την τηλεκπαίδευση, επαναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά πως τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή, εκτίμησε ότι θα εφαρμοστεί καθώς η κοινωνία απαιτεί αλλαγές, απαιτεί να μπει ένα τέλος στη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Προανήγγειλε επίσης ότι το επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή θα αφορά την αποκέντρωση του συστήματος στο σχολειό με στόχο ένα πιο αυτόνομο σχολείο.