Αλέξης Τσίπρας: Μητσοτάκης και Μενδώνη συγκάλυψαν στην υπόθεση Λιγνάδη

20/02/2021, 12:00
Αλέξης Τσίπρας: Μητσοτάκης και Μενδώνη συγκάλυψαν στην υπόθεση Λιγνάδη

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση Λιγνάδη αλλά και τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια» σε διακαναλική συνέντευξη που μεταδόθηκε από το avgi.gr

«Κυριάκος Μητσοτάκης και Λίνα Μενδώνη συγκάλυψαν, η υποκρισία έχει όρια. Η κα Μενδώνη επέλεξε την αυτογελοιοποίηση» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Κάθε πολιτικός μπορεί να βρίσκει τον τρόπο που επιθυμεί είτε για να προστατεύει την αξιοπρέπειά του είτε για να αυτογελοποιηθεί. Σήμερα νομίζω η κ. Μενδώνη επέλεξε το δεύτερο. Έφτασε στο στάδιο της αυτογελοιοποίησης» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο κ. Λιγνάδης είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός, αλλά την τέχνη της υποκριτικής σήμερα μας την έδωσε απλόχερα η κα Μενδώνη, αν και αρχαιολόγος. Της πήρε βέβαια λίγο παραπάνω για να ανακαλύψει ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Δεν τον γνώριζε καθόλου, άλλωστε, ούτε ο κ. Μητσοτάκης τον γνώριζε. Αναρωτιέμαι πώς αυτός ο άνθρωπος είδε φως και μπήκε μόνος του...» σημείωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κάποιος όμως τον έβαλε. Κάποιος κατήργησε το νόμο της Μυρσίνης Ζορμπά του Μάη του ’19, αμέσως, τον Ιούλιο-Αύγουστο, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας. Για να δώσει με ανάθεση σε αυτόν τον άνθρωπο την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού.

Άρα πόσο υποκριτικό είναι όλο αυτό; Πόσο μεγάλη αξία θα είχε αυτό που έκανε σήμερα η κ. Μενδώνη αν το έκανε πριν από ένα μήνα;

Αν με το που βρήκαν όλη αυτή τη δύναμη ψυχής αυτοί οι άνθρωποι να ανοίξουν το στόμα τους, δεν έσπευδε να το κουκουλώσει όλο αυτό;

Αν δεν έσπευδε να διαβεβαιώνει με γραπτή της δήλωση τέσσερις ημέρες πριν αναγκαστεί σε παραίτηση ο κ. Λιγνάδης, ότι δεν υπάρχει κανένα μα κανένα θέμα και δεν ασχολείται με φήμες;

Αν δεν είχαμε και ρεπορτάζ σε ιδιωτικούς σταθμούς -και είναι πράγματι ανατριχιαστικό αυτό-που ήθελαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι για το «τίποτα» κατηγορείται ένας σκηνοθέτης;

Σκηνοθέτης έλεγαν, το όνομά του κανείς δεν ήξερε να το προφέρει. Και έρχεται τώρα να μας πει η κα Μενδώνη ότι είναι επικίνδυνος τελικά ο κ. Λιγνάδης. Πραγματικά η υποκρισία έχει και ένα όριο» τόνισε.

«Αν δεν είχαν 15 ημέρες που είχε πέσει γραμμή όχι μόνο στη δημόσια τηλεόραση αλλά και στην πλειονότητα των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης να μην αναφέρεται το όνομα αυτού του ανθρώπου μπας και περάσει όλο αυτό το πράγμα στα κρυφά;

Αν δεν είχαμε και ρεπορτάζ σε ιδιωτικούς σταθμούς -και είναι πράγματι ανατριχιαστικό αυτό-που ήθελαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι για το «τίποτα» κατηγορείται ένας σκηνοθέτης;

Σκηνοθέτης έλεγαν, το όνομά του κανείς δεν ήξερε να το προφέρει. Και έρχεται τώρα να μας πει η κα Μενδώνη ότι είναι επικίνδυνος τελικά ο κ. Λιγνάδης. Πραγματικά η υποκρισία έχει και ένα όριο» τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι αναγκάστηκε να βγει πριν από μια εβδομάδα περίπου, το Σάββατο, με μια δημόσια ανάρτησή του. «Ζήτησα την παραίτηση της κ. Μενδώνη και ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη. Λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι αδίκημα να είσαι φίλος ενός ανθρώπου που αποδεικνύεται ότι είναι επικίνδυνος...

Αλλά βγες και πάρε την ευθύνη και πες: ως εδώ η φιλία μας, αλλά όταν κατηγορείσαι για τέτοιες εγκληματικές πράξεις, διότι ο βιασμός ανηλίκου δεν είναι παίξε-γέλασε.

Εγώ προσωπικά ανατριχιάζω. Έχουμε παιδιά. Δεν είναι παίξε-γέλασε αυτή η βαναυσότητα. Βγες, λοιπόν και πες.

Διότι γνωρίζαμε όλοι τη προσπάθεια να κουκουλωθεί από τα μέσα ενημέρωσης και αυτή την απόπειρα που γινόταν με απειλές απέναντι στους καταγγέλλοντες, στους δικηγόρους, στους δημοσιογράφους να βγεις και να πεις "εδώ μια κόκκινη γραμμή"».

Αυτή λοιπόν η απόπειρα κουκουλώματος, αυτή η απόπειρα του κυβερνητικού εκπροσώπου που πραγματικά είναι θλιβερή, να βγαίνει και να κομπιάζει και να μην μπορεί να πει το όνομά του, λες και δεν έχει όνομα και να ισχυρίζεται ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους».

«Ποιοι είναι προσωπικοί οι λόγοι; Η παιδοφιλία;

Είναι προσωπικοί λόγοι οι βιασμοί; Δεν αφορούν το κοινωνικό σύνολο;

Ελπίζω και εύχομαι η δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει. Και να κάνει αυτό που πρέπει διότι υποπτεύομαι ότι αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να αφορά μονάχα τον κ. Λιγνάδη.

Αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα παιδεραστίας, αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα trafficking πρέπει να φτάσει o κόμπος στο χτένι» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Κυβέρνηση αχρήστων"

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια».

«Δεν έχουμε απλά την κατάρρευση του επιτελικού κράτους. Έχουμε την ανάδειξη μιας κυβέρνησης και κάποιων υπουργών που είχαν παρουσιαστεί ως οι άριστοι τεχνοκράτες αλλά όχι μόνο δεν είναι άριστοι αλλά άχρηστοι» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Είναι αχρηστία να κόβεις τη χώρα στα δύο κλείνοντας την εθνική οδό και κόβοντας το τρένο στην Αθήνα. Έχουμε περάσει πολλές κακοκαιρίες στην Αττική αλλά να κλείσει το ρεύμα για τόσες χιλιάδες νοικοκυριά. Τι θα πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους; Να φάνε επιτελικό κράτος και να χορτάσουν και να ζεσταθούν;» διερωτήθηκε με νόημα.