Δημοσκόπηση Alco: Στο 14% η διαφορά ΝΔ - Σύριζα

19/03/2021, 20:43
Δημοσκόπηση Alco: Στο 14% η διαφορά ΝΔ - Σύριζα

Στις 14 ποσοστιαίεςμονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND.

Στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν: ΝΔ: 37,3%, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 23,3%, ΚΙΝΑΛ: 6,1%, ΚΚΕ: 6%, Ελληνική Λύση: 4,3%, ΜέΡΑ25: 2,9%, Πλεύση Ελευθερίας: 1,5%

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 42%, "κανέναν" απαντά το 31%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 22%.

Για το έργο και τη στάση των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στον έναν χρόνο της πανδημίας, το 48% κρίνει θετικά τον Κ. Μητσοτάκη, ενώ ο Αλ. Τσίπρας συγκεντρώνει 30% θετικών γνωμών.

Η ικανοποίηση από την κυβέρνηση όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού εμφανίζεται αυξημένη, στο 51%, έναντι 38% που δηλώνει μη ικανοποιημένο.

Το 33% εμφανίζεται να συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη κλιμάκωση των διαδηλώσεων στη χώρα, ενώ το 50% διαφωνεί με αυτή τη θέση.

Όσον αφορά τα περιστατικά αστυνομικής βίας, το 47% των ερωτηθέντων τα θεωρεί μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ το 39% θεωρεί ότι εντάσσονται σε μέρος "πολιτικής καταστολής".