Ν. Δένδιας: Διπλωματικός μαραθώνιος - Συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ Λιβύης και Αιγύπτου

17/04/2021, 13:12
Ν. Δένδιας: Διπλωματικός μαραθώνιος - Συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ Λιβύης και Αιγύπτου

Στο Κάιρο θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών

Συνάντηση με τον προσωρινό πρόεδρο του συμβουλίου της Λιβύης είχε νωρίτερα σήμερα ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος αύριο μεταβαίνει στο Κάιρο και τις επόμενες ημέρες, στη Σαουδική Αραβία.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al-Menfi βρέθηκαν, οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας - Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της χώρας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Νίκος Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν μια ευκαιρία που (ο Πρόεδρος Menfi) βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα για να χτίσουμε μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Menfi με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Όπως ξέρετε, χθες ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καλό Σαββατοκύριακο, σας ευχαριστώ πολύ».

Στο Κάιρο θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry). Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.