Υπόθεση Novartis: Η κατάθεση του Σαμπί Μιωνή

23/04/2021, 18:48
Υπόθεση Novartis: Η κατάθεση του Σαμπί Μιωνή

Μετά από κατάθεση 7 ωρών διακόπηκε για το πρωί της Δευτέρας η κατάθεση του Σαμπί Μιωνή στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωσταντίνα Αλεβιζόπουλου, η οποία διερευνά την υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρωην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο επιχειρηματίας κατέθετε σήμερα, Παρασκευή, επί 7 ώρες, ωστόσο η κατάθεση του δεν ολοκληρώθηκε και γι’ αυτό τον λόγο θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

"Σε συνέχεια της κατάθεσής μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κ. Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση της εκβίασης, της δικής μου, του συνεταίρου μου 'Αγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου από την εγκληματική συμμορία. Ο 'Αγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της", δήλωσε ο κ. Μιωνής προσερχόμενος ήστο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων "εάν τα νέα στοιχεία αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα", ο κ. Μιωνής απάντησε: "Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασής μας. Ο κ. Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίασή μας".