Δ. Κουτσούμπας: Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους του Κτηματολογίου

08/07/2021, 14:53
Δ. Κουτσούμπας: Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους του Κτηματολογίου

   Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Θ. Καντερέ και τον γενικό γραμματέα του Σωματείου, Γ. Καψουλάκη. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν «για τα προβλήματα με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο, αλλά και τη σχετική τροπολογία που ήρθε αιφνίδια στα μέσα Ιουνίου και εντείνουν την πίεση στο προσωπικό του Κτηματολογίου. Σημείωσαν ακόμα ότι με την τροπολογία αυτή -που το ΚΚΕ καταψήφισε- προβλέπεται η μετακίνηση των εργαζομένων, με μία απλή απόφαση του ΔΣ του "Ελληνικού Κτηματολογίου", οπουδήποτε στη χώρα».

Ο Δ. Κουτσούμπας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «τόνισε ότι με το Κτηματολόγιο διευρύνεται η δυνατότητα του κράτους να επιβάλει φορολογία σε γη και ακίνητη περιουσία. Διευρύνεται η δυνατότητα στις τράπεζες να υποθηκεύουν και να εκποιούν ακίνητη περιουσία. Διευρύνεται, με πολλούς τρόπους, ο ιδιωτικός χαρακτήρας, όπως εξωτερικοί ιδιώτες συνεργάτες που λύνουν προβλήματα του Κτηματολογίου, μέρος της επεξεργασίας γίνεται από μεγάλες κτηματομεσιτικές εταιρείες κά».

Ο γγ της ΚΕ «σημείωσε ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του Κτηματολογίου, ότι χρειάζεται μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, προσλήψεις προσωπικού, γιατί ο όγκος των εργασιών είναι τεράστιος και την πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και ότι τέτοια προβλήματα δεν τα λύνει το νέο νομοσχέδιο, αντίθετα δημιουργεί καινούργια».