Καραμανλής: Οι Θεσσαλονικείς θα αποκτήσουν το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης

25/07/2021, 21:03
Καραμανλής: Οι Θεσσαλονικείς θα αποκτήσουν το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης

Δεσμεύτηκα προσωπικά στους Θεσσαλονικείς να αποκτήσουν το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης – και αυτό θα γίνει», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ερωτηθείς για τα χρονοδιαγράμματα του έργου, ο υπουργός απαντά ότι «δουλεύουμε εντατικά, όχι μόνο στο Σταθμό Βενιζέλου, και θα τα καταφέρουμε όπως είχαμε πει εξαρχής, για τον Απρίλιο του 2023». Μάλιστα, ο υπουργός είπε ότι πρόσφατα ξεκίνησαν οι δοκιμές με τρένα σε ολοκληρωμένη ρευματοδοτημένη επιδομή. «Όχι με μουσαμάδες όπως κάποτε… Τώρα ‘τρέχουμε’ να καλύψουμε τον χρόνο που έκλεψαν από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να καταφέρουμε να ολοκληρωθεί το μετρό το 2023», σημείωσε ο υπουργός.

Στο σημείο αυτό τόνισε, ότι πολλοί έφτασαν να φοβούνται ότι το έργο δεν θα τελειώσει ποτέ. «Όμως η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας. Και ξέρετε καλά, τι σημαίνει η Μακεδονία για εμένα», είπε με νόημα.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα μεγάλα έργα που έχουν προγραμματιστεί ή εκτελούνται αυτήν τη στιγμή, σημείωσε ότι ξεμπλοκάρουν όλα που αντιμετώπιζαν σύνθετα προβλήματα και κινδύνευαν να μην γίνουν ποτέ, όπως το μετρό Θεσσαλονίκης, η γραμμή 4 μετρό Αθήνας, ο Ε65 και βέβαια ο ΒΟΑΚ και το Πάτρα – Πύργος.

«Στον ΒΟΑΚ, μέσα στο 2022 θα αρχίσουν να στήνονται εργοτάξια και ως τις αρχές του 2024 θα έχουν ανοίξει όλα τα μέτωπα, με πρώτα τα δημόσια έργα και το ΣΔΙΤ. Στην Πατρών – Πύργου, ακόμα πιο γρήγορα: Το φθινόπωρο περιμένουμε το πράσινο φως από τη DG-COMP, ώστε έως τα τέλη του 2021 να στηθούν τα εργοτάξια και το έργο να κατασκευαστεί σε 3 χρόνια», κατέληξε ο Κώστας Καραμανλής.