Το δείπνο του τραπεζίτη και το...αντάρτικο της Όλγας

31/07/2021, 18:34
Το δείπνο του τραπεζίτη και το...αντάρτικο της Όλγας

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα της Όλγας Κεφαλογιάννη που εμπεριέχει η επερώτηση φωτιά που κατέθεσε στη Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.

Βέβαια αποδέκτης του εμπρηστικού κειμένου της επερώτησης δεν ήταν ο Νότης Μηταράκης αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Με την πρωτοβουλία της η Όλγα Κεφαλογιάννη αποδομεί την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Αθήνα ανεξέλεγκτη, ενώ ταυτίζεται με τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ που έχουν την ίδια άποψη.

Η βόμβα Κεφαλογιάννη ανατρέπει και τους σχεδιασμούς για τον ανασχηματισμό.

Γιατί η επερώτηση συνιστά προειδοποίηση για ένα διαρκές αντάρτικο στην περίπτωση κατά την οποία μείνει και πάλι εκτός κυβέρνησης.

Κρίσιμο ερώτημα παραμένει αν η Όλγα Κεφαλογιάννη αποφάσισε μόνη της να βγει στο αντάρτικο.

Γιατί έμπειροι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνδέεται η τακτική της με διάφορα πανίσχυρα συμφέροντα με τα οποία η βουλευτής της ΝΔ διατηρεί δεσμούς αίματος.

Επιπροσθέτως ορισμένοι καλά πληροφορημένοι λένε με νόημα, πως προ ημερών διέρρευσε στον Τύπο, δείπνο που παρέθεσε πρώην ισχυρός τραπεζίτης στο σπίτι του στην Πλάκα, όπου κανείς εκ των καλεσμένων δεν ήταν κυβερνητικός, ενώ από τη κεντροδεξιά παράταξη το «παρών» έδωσε μόνο η Όλγα Κεφαλογιάννη!

Και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «μήνυμα» του πάλαι ποτέ κραταιού τραπεζίτη προς την κυβέρνηση ενόψει και της συζήτησης στην ολομέλεια του Άρειου Πάγου του ζητήματος της ασυλίας των τραπεζιτών και της συνταγματικότητας ή όχι του σχετικού νομοθετήματος!