Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν σήμερα

20/08/2021, 10:43
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν σήμερα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα το απόγευμα στις 19:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Η Αθήνα εκτιμά ότι η επαφή με την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη περιοχή και κυρίως οι δύο χώρες ενδέχεται να επηρεαστούν από νέες προσφυγικές ροές που θα προκύψουν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και άρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια αποτελεσματικότητα στη φύλαξη τόσο των χερσαίων όσο και των θαλάσσιων συνόρων, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Εν τω μεταξύ στέλεχος των Ταλιμπάν δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι αρκετές χώρες και διεθνείς οργανισμοί έχουν επικοινωνήσει με ηγετικά στελέχη του ισλαμιστικού κινήματος για να ζητήσουν βοήθεια στις επιχειρήσεις εκκένωσης των πολιτών τους και αφγανών εργαζομένων τους μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ.

Το ίδιο στέλεχος, που δεν κατονομάζεται, είπε ακόμη ότι στα μέλη των Ταλιμπάν θα επιτραπεί να μπουν στα τεμένη για την προσευχή της Παρασκευής με τους πολίτες.