Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα αθρόας εισόδου προσφύγων

24/08/2021, 19:04
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα αθρόας εισόδου προσφύγων

Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα αθρόας εισόδου προσφύγων και μεταναστών, όπως το 2015», δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η διαφορά μας με την αντιπολίτευση είναι ότι εμείς δεν πιστεύουμε στη λογική του “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” που εφαρμόστηκε το 2015 και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο, όπου ούτε υπήρχε προετοιμασία ούτε ανθρωπιστική υποδοχή και η Ελλάδα μετατράπηκε σε έναν απέραντο καταυλισμό χωρίς καμιά τάξη, χωρίς καμία οργάνωση, με αποτέλεσμα να δούμε τις εικόνες που είδαμε», ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» .

Εξάλλου, ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε δύσκολη τη διαδικασία εκκένωσης του Αφγανιστάν και της αποχώρησης αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων για πολλές ευρωπαϊκές χώρες και το γεγονός αυτό αναμένεται θα προβληματίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημείωσε, δε, ότι η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια νέα μεταναστευτική κρίση λόγω του Αφγανιστάν, καθώς δεν έχει κοινή μεταναστευτική πολιτική προκειμένου να θωρακίσει τα σύνορα της και να αντιμετωπίσει θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.