Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

31/08/2021, 17:46
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η τελετή της ορκωμοσίας των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, μετά από τον ανασχηματισμό που σφραγίστηκε από την υπαναχώρηση του ναυάρχου ε.α Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος αρνήθηκε τελικά να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Πρoστασίας, μετά από την σκληρή επίθεση εναντίον του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, σημαντικότερες αλλαγές θεωρούνται η επιστροφή Θεοδωρικάκου στο κυβερνητικό σχήμα, στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η αντικατάσταση Κικίλια – ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού – από τον Θάνο Πλεύρη και η συμμετοχή της ιατρού Μίνας Γκάγκα ως αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Τι δήλωσαν τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου

Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλοςπροσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του δήλωσε ότι η είσοδός του στην κυβέρνηση είναι μια πρόκληση. «Και νομίζω με την άψογη συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή θα φέρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει τα οποία ήδη έχουν έρθει και έχουν προχωρήσει. Δεν έχουμε να πούμε κάτι καινούργιο, μπορούν να εξειδικευθούν περισσότερο».

Ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επίσης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε: «Μεγάλη τιμή, μεγάλη εμπιστοσύνη, μεγάλη και η ευθύνη. Πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Έχουμε πολλή δουλειά. Δεν σταματά το κυβερνητικό έργο. Από έναν άνθρωπο που έχει βρεθεί διασωληνωμένος, δίνω το μήνυμα ότι είμαι δίπλα στους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ, δίπλα στις οικογένειές τους. Και να ακούσουν όσοι διστάζουν για να μην βρεθούν σε αυτή τη θέση, να εμβολιαστούμε όλοι, για την υγεία μας πρώτα απ’ όλα και μετά για το κοινωνικό σύνολο».

«Πολλή δουλειά», δήλωσε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αρμόδια για τις υπηρεσίες Υγείας Ασημίνα Γκάγκα η οποία μετά από σχετική ερώτηση για τη συνεργασία που είχε με τον κ. Κοντοζαμάνη απάντησε «εξαιρετική συνεργασία».

«Ευχαριστώ, θα τα πούμε στην τελετή παράδοσης στο υπουργείο», δήλωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.