Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο θέμα Μπογδάνου

16/09/2021, 18:37
Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο θέμα Μπογδάνου

Νέα εξέλιξη σημειώνεται στην γνωστή υπόθεση του βουλευτή της Νεας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, σχετικά με τη δημοσιοποίηση ονομάτων ανήλικων αλλοδαπών μαθητών σε σχολείο της Αθήνας.

Η υπόθεση αυτή εκτός από την πολιτική διάσταση λαμβάνει κα ποινική, καθώς η Εισαγγελεία Πρωτοδικών Αθηνών ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί:

-Ποιος έκανε τη διαρροή και με ποιό τρόπο

-Αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στη διαχείριση του αρχείου που συνιστά αρχείο με εξαιρετικά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι τη λίστα αυτή, που δημοσιοποιήθηκε σε ιστότοπο (site), που ανήκε παλαιότερα στον κ. Μπογδάνο, αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι τα ονόματα των αλλοδαπών παιδιών είναι η συντριπτική πλειοψηφία σε σχέση με τα παιδιά ελληνικής καταγωγής στο συγκεκριμένο σχολείο.

Η έρευνα που στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και στο πλαίσιο αυτής θα ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή.

Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.