Παρενέβη αυτεπάγγελτα και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το θέμα Μπογδάνου

17/09/2021, 19:38
Παρενέβη αυτεπάγγελτα και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το θέμα Μπογδάνου

Αυτεπάγγελτα παρενέβη σήμερα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων παιδιών που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστοσελίδα "mea culpa" ανάρτησε υπό τον τίτλο "Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας", κατάλογο ονομάτων νηπίων που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας, όπως και το όνομα της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου.

Την επίμαχη ανάρτηση αναδημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ στη συνέχεια η ιστοσελίδα "κατέβασε" τον κατάλογο, αναφέροντας ότι επρόκειτο περί λάθους.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή την επίμαχη ανάρτηση κίνησε τη διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ήδη, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ξεκινήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων των παιδιών με σκοπό να εντοπιστεί κάθε εμπλεκόμενος στη δημοσιοποίηση της λίστας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ