Δημοσκόπηση Alco: Μειωμένη στο 10,2% εμφανίζεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

17/09/2021, 21:24
Δημοσκόπηση Alco: Μειωμένη στο 10,2% εμφανίζεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα, 10,2%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 

Παρ΄όλα αυτά η διαφορά αυτή έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Από την άλλη, πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βελτίωσε το ποσοστό της και παραμένει στο 23,8%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 34% και ακολουθει ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8%, ενώ έπονται το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 4,6% κ.ά.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 9,1%, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 21,2%, το ΚΙΝΑΛ 6,2%, το ΚΚΕ 5% και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,1%.

Η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open εξετάζει επίσης και "ποιοτικά" χαρακτηριστικά της σημερινής εικόνας κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και κομμάτων.

Ειδικότερα, στην ερώτηση "ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα”, ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται με 36%, με τη διαφορά του ωστόσο από τον Αλέξη Τσίπρα να έχει περιοριστεί στις 2 ποσοστιαίες μονάδες από 8 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 49% ότι θα γίνουν εκλογές το 2022, έναντι 36% που εκτιμούν ότι θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας.

Αρνητικό είναι το κλίμα σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς το 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ το 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ.

Παράλληλα, το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν "λίγο".