Αλ. Τσίπρας: Θα προτείνει στη Βουλή ρύθμιση για τη σχέση εργασίας των διανομέων

22/09/2021, 19:16
Αλ. Τσίπρας: Θα προτείνει στη Βουλή ρύθμιση για τη σχέση εργασίας των διανομέων

Νομοθετική ρύθμιση για τη διασφάλιση της μισθωτής σχέσης εργασίας και του συνόλου των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή, για τους διανομείς, φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τη κυβέρνηση να την υπερψηφίσει.

«Επειδή η κυβέρνηση, μπροστά στον πανικό της και τη γενική κατακραυγή ισχυρίζεται ψευδώς ότι δεν ευθύνεται ο νόμος της» για τη δυνατότητα στις μεγάλες εταιρείες – πλατφόρμες, να μετατρέψουν τους εργαζόμενούς τους από μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους, «την προκαλώ να αποδείξει στην πράξη όσα λέει», τονίζει με ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, με τον εργασιακό του νόμο, έδωσε δώρο στις μεγάλες εταιρείες – πλατφόρμες, τη δυνατότητα να μετατρέψουν τους εργαζόμενούς τους από μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους. Δηλαδή εργαζόμενους – σκλάβους χωρίς ασφάλεια, χωρίς αργίες, χωρίς δώρα, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς. Γιατί αυτό είναι το σχέδιό του για την εργασία και γιατί κυβερνά με μόνο γνώμονα τα κέρδη λίγων και ισχυρών».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις σημερινές κινητοποιήσεις των διανομέων της efood, έκανε λόγο για «ένα ποτάμι αξιοπρέπειας», το οποίο πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων. «Οι αόρατοι εργαζόμενοι έγιναν ορατοί. Διεκδικώντας αξιοπρέπεια και το αυτονόητο δικαίωμα, όταν έχουν ένα εργατικό ατύχημα, να μη μένουν χωρίς εισόδημα αυτοί και οι οικογένειές τους», επεσήμανε.

Επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, ανέφερε ότι «θα φέρουμε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, η οποία και θα διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι, θα έχουν δηλαδή μισθωτή σχέση εργασίας, και το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέει από αυτή».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Οι αόρατοι εργαζόμενοι έγιναν ορατοί – Φέρνουμε νομοθετική ρύθμιση που διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι.

Ο κ. Μητσοτάκης, με τον εργασιακό του νόμο, έδωσε δώρο στις μεγάλες εταιρείες – πλατφόρμες, τη δυνατότητα να μετατρέψουν τους εργαζόμενούς τους από μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους.

Δηλαδή εργαζόμενους – σκλάβους χωρίς ασφάλεια, χωρίς αργίες, χωρίς δώρα, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς.

Γιατί αυτό είναι το σχέδιό του για την εργασία.

Γιατί κυβερνά με μόνο γνώμονα τα κέρδη λίγων και ισχυρών.

Σήμερα όμως ένα ποτάμι αξιοπρέπειας πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων.

Οι αόρατοι εργαζόμενοι έγιναν ορατοί.

Διεκδικώντας αξιοπρέπεια και το αυτονόητο δικαίωμα, όταν έχουν ένα εργατικό ατύχημα, να μη μένουν χωρίς εισόδημα αυτοί και οι οικογένειές τους.

Έχω δεσμευθεί για την άμεση κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.

Ωστόσο, επειδή η κυβέρνηση μπροστά στον πανικό της και τη γενική κατακραυγή ισχυρίζεται ψευδώς ότι δεν ευθύνεται ο νόμος της για αυτή την αθλιότητα, την προκαλώ να αποδείξει στην πράξη όσα λέει.

Και να υπερψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρουμε στη Βουλή, η οποία και θα διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι, θα έχουν δηλαδή μισθωτή σχέση εργασίας και το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέει από αυτή.

Ιδού η Ρόδος…»