Δημοσκόπηση ALCO για OPEN: Στο 10,1% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

18/10/2021, 23:57
Δημοσκόπηση ALCO για OPEN: Στο 10,1% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Με 10,1% διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία στην πρόβλεψη ψήφου  του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, που έγινε για λογαριασμό του OPEN.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 35% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,9%. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 5,3%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο 4,4% και το ΜέΡΑ στο 4,1%.

Δημοσκόπηση Alco: Στο 10,1% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

alco2

Στην ερώτηση “ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37%, ο Αλέξης Τσίπρας το 32% και το “κανένας” το 24%.
prourgos

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι η ελληνογαλλική συμφωνία έχει μεγάλη αποδοχή. Ειδικότερα, στην ερώτηση για το πώς κρίνουν την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, που περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής βοήθειας, το 64% απαντά θετικά,ενώ αρνητική άποψη έχει το 24% των ερωτηθέντων.

symfvnia

Το 62% των πολιτών εκφράζει σχεδόν βεβαιότητα ότι η Γαλλία σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας, θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα και θα στείλει στρατιωτική βοήθεια.

62

Παράλληλα, το 45% θεωρεί απίθανο ένα πολεμικό επεισόδιο με την Τουρκία και το 43% πιθανό.

polemikoepeisodio

Ανησυχία για την οικονομία

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται ανησυχία των πολιτών αναφορικά με την εξέλιξη της οικονομίας στη χώρα και τις ανατιμήσεις. “Βαρύ” χειμώνα προβλέπει το 68%, που εκτιμά ότι δύσκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα αυξημένα έξοδα, με το 13% να λέει ότι “δεν θα μπορέσει”. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, το 43% θεωρεί ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν επαρκούν.

68

43