Κυρ.Μητσοτάκης στην Κ.Ο της Ν.Δ: Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown

09/11/2021, 18:38
Κυρ.Μητσοτάκης στην Κ.Ο της Ν.Δ: Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η χώρα δεν θα μπει σε νέο lockdown, ούτε και θα υπάρξουν μέτρα για τους εμβολιασμένους, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Ξεκινώ με την έξαρση της πανδημίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Είναι σαφές πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα, που επιφέρει και απώλειες στην χώρα μας», είπε και σημείωσε: «Έχουμε όμως το εμβόλιο και αυτό κάνει την διαφορά, αυτό που αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες, αυτό που αφήνει ανοιχτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία να κυκλοφορεί».

Από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια διαδικασία διαρκούς ενίσχυσης του συστήματος υγείας. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι «στην τελευταία έξαρση του ιού, απαντάμε με ένα νέο κύμα εμβολιασμού», κάνοντας λόγο ότι υπάρχει και «η αισιόδοξη πλευρά της πραγματικότητας», καθώς «τις τελευταίες μέρες υπάρχουν 200.000 ραντεβού για την 1η δόση και σχεδόν 300.000 για αναμνηστική δόση».

Ο ίδιος έκανε έκκληση προς όσους έχουν την δυνατότητα να κάνουν την 3η δόση, «για την ενίσχυση της συλλογικής ανοσίας και την ενίσχυση του συστήματος υγείας που έχει επιβαρυνθεί».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, ζήτησε να μεταφέρουν στις εκλογικές τους περιφέρειες ότι «η πανδημία χτυπάει τους ανεμβολίαστους».

«Χάνονται ζωές αχρείαστα», είπε, κάνοντας έκκληση σε όσους δεν το έχουν πράξει να εμβολιαστούν. «Η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας, στα χέρια του καταστηματάρχη, του δημάρχου και του ιερέα που θα πρέπει να διδάξει την πίστη στη ζωή. Είναι καιρός να γίνουμε εμείς οι φύλακες της υγείας μας και της υγείας των γύρω μας. Αυτό που με πληγώνει περισσότερο είναι ο λάθος πόνος και ο λάθος θάνατος», τόνισε.

Κατόπιν έδωσε το εξής παράδειγμα: Αυτή την στιγμή σε ΜΕΘ βρίσκονται 64 εμβολιασμένοι συμπολίτες μας σε ΜΕΘ, από το σύνολο σε 6,5 εκατ. που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Καμία κρατική κινητοποίηση δεν θα φέρει αποτέλεσμα χωρίς την συνδρομή και των πολιτών, υπογράμμισε.

Οι τέσσερις βασικές θέσεις της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία:

  1. Πρώτον δεν θα ξαναυπάρξει lockdown στην χώρα.
  2. Δεύτερον οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.
  3. Τρίτον η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται.
  4. Τέταρτον η συνεχής ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών.

Αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή του που η ΚΟ συνεδριάζει δια ζώσης: «Επιτέλους η ΚΟ μας συνεδριάζει διά ζώσης, η κοινοβουλευτική μας δραστηριότητα δεν διεκόπη. Μετά τη σύντομη τοποθέτηση μου θα μιλήσουν οι συνάδελφοι και θα απαντήσω στα ερωτήματα σας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης που είχε με εκπrοσώπους της εστίασης και του λιανεμπορίου. «Χαίρομαι γιατί είδα στήριξη από τους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου ως προς την τήρηση των ισχύοντων μέτρων» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Να τονίσω επίσης πως τα μέτρα που λαμβάνουμε στην χώρα μας είναι τα ίδια, εάν όχι αυστηρότερα, με αυτά, που λαμβάνονται και σε άλλες χώρες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, όπως στο μέτωπο της εθνικής πολιτικής και της οικονομίας.

Αύξηση του κατώτατου μισθού

«Τα καταφέραμε όλοι μαζί χωρίς να χάσουμε τον προσανατολισμό μας και τον λαϊκό μας χαρακτήρα», σημείωσε.

Οι φορολογούμενοι πληρώνουν λιγότερα, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και θα υπάρξει και νέα αύξηση εντός του 2022 σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη της οικονομίας την περίοδο του lockdown αλλά και στην ενίσχυση του ΕΣΥ, σημειώνοντας πως σήμερα έχουμε 1300 ΜΕΘ και έχουν γίνει πάνω από 10000 προσλήψεις στο σύστημα υγείας.

Επενδύσεις και θέσεις εργασίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις επενδύσεις που έρχονται στη χώρα αλλά και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Παράλληλα ανακοίνωσε νέα αδρευτικά έργα στον αγροτικό τομέα που θα βοηθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη.

Η οικονομία αναπτύσσεται σημείωσε ο πρωθυπουργός, και αυτό δεν φαίνεται μόνο στους δείκτες αλλά και στην μείωση της ανεργίας. Η στόχευση της ΝΔ είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προσέλκυσης επενδύσεων προκειμένου να μειωθεί η κοινωνική ανισότητα.

Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας έχει αναβαθμιστεί

Η Ελλάδα βρέθηκε από αδύναμος κρίκος της ΕΕ να γίνει πρωταγωνιστής τα τελευταία δύο χρόνια, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, καθώς μεταξύ άλλων κατάφερε τα σύνορά της να είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα. Την ίδια στιγμή αναβαθμίσαμε τη θέση μας στην περιοχή, με τη συμφωνία με τη Γαλλία να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη.

Η Ελλάδα πλέον έχει διπλωματικές επαφές και διπλωματικό ρόλο σε μία ευρεία περιοχή από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και την Αφρική.

Για την αντιπολίτευση

Στην πορεία αυτή, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης συναντάμε την μηδενιστική πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για το κόμμα του ψέματος που εξελίσσεται σε υγειονομικό και εθνικό σαμποτέρ, ανέφερε μιλώντας για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έβαλε ποτέ πλάτη στην πανδημία, έβαζε τρικλοπαιδιές και παγίδες», είπε χαρακτηριστικά και σχολίασε τη «δήθεν» όπως είπε, αιφνιδιαστική επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. «Δεν ρώτησε ο κ. Τσίπρας με πόσα κρεβάτια ΜΕΘ παρέδωσε το Ιπποκράτειο ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 2019 είχε 8 κρεβάτια και σήμερα έχει ακόμα 30».

«Ο κ. Τσίπρας λειτουργεί ως πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου», καθώς φλερτάρει με αντιεμβολιαστές, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.