Ο Πλεύρης «αδειάζει» Πολάκη και Τσίπρα για την κριτική με τις ΜΕΘ

17/12/2021, 22:31
Ο Πλεύρης «αδειάζει» Πολάκη και Τσίπρα για την κριτική με τις ΜΕΘ

Αντιμέτωπη με τα διαχρονικά προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας βρίσκεται η κυβέρνηση την ώρα που επιχειρεί παράλληλα να αντιμετωπίσει την πανδημία σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ο οποίος κατηγόρησε τους προκατόχους του υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία όταν επικαλούνται την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για να ασκήσουν κριτική αναφορικά με την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του κ. Πλεύρη με τον κ. Πολάκη:

– Πλεύρης: 16 Ιανουαρίου και 78 ασθενείς περιμένουν σε λίστα να μπουν σε ΜΕΘ. Τι λέτε; Έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός;

– Πολάκης: Ναι. Ευθύνη έχει όποιος κυβερνά

– Πλεύρης: Μάλιστα. Αναφέρομαι στην 17η Ιανουαρίου του 2017

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Πλεύρης σημείωσε «είστε υπεύθυνοι για τις αναμονές και τις λίστες ΜΕΘ σε περίοδο προ πανδημίας και κάνετε κριτική σε εμάς όταν χώρες με καλύτερο σύστημα από το δικό μας αναγκάζονται να κάνουν διακομιδές στο εξωτερικό αλλά κανείς δεν τους κατηγορεί γι αυτό»

Παράλληλα ο υπουργός είπε ότι κεντρικό συμπέρασμα της μελέτης αποτελεί η ανάγκη ενίσχυσης των εμβολιασμών «580.000 συμπολίτες μας άνω των 60 δεν εμβολιάστηκαν! Βάλαμε υποχρεωτικότητα. Ηδη 119.000 έχουν προγραμματίσει ραντεβού και άλλοι πόσοι έχουν ραντεβού κατ οίκον! Υπολογίζουμε ότι 140.000 θα εμβολιαστούν».

Αναφορικά με την επίμαχη μελέτη είπε ότι «αναζήτησα στα πρωτόκολλα του υπουργείου αν έχει έρθει η συγκεκριμένη μελέτη. Δεν την βρήκα. Δεν υπαρχει τέτοια μελέτη. Αυτό όμως που θέλω να πω είναι ότι η αναφορά του πρωθυπουργού σχετίζεται με τα ειδικά κρεβάτια εκτός ΜΕΘ που δεν είναι απλές κλίνες».