Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρα

27/01/2022, 20:12
Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρα

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι η πρόταση γίνεται αποδεκτή και πως η κυβέρνηση θα δώσει όλες τις απαντήσεις τις επόμενες ημέρες κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι σταματούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα οριστεί η σχετική διαδικασία σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

«Καταθέτω πρόταση μομφής», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά και όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με την παράλυση του κράτους λόγω του χιονιά και τις χθεσινές «θεατρικές συγγνώμες, όπως είπε. Η κακοκαιρία, βεβαίως, με βάση τα όσα ανέφερε είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αφού εδώ και μήνες καταγγέλλει με σφοδρότητα την κυβέρνηση για την πανδημία και την ακρίβεια. «Κανείς δεν περιμένει τίποτα από αυτήν την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε «Να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης γιατί δεν μπορείτε να αντιμετωπίζετε την κοινωνία με προπαγάνδα της συμφοράς».

«Ζητάω εκτάκτως τον λόγο επειδή μία εδώ και μέρες γνωστή κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη», είπε αρχικά.

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που δεν πιστεύουν στο κράτος, αρνούνται να καταλάβουν και να πάρουν μέτρα για την κερδοσκοπία και την ασυδοσία των συμφερόντων. Διευκολύνουν την κερδοσκοπία», τόνισε. «Η φθορά του κυρίου Μητσοτάκη και η διαφθορά του επιτελικού κράτους, απλώνεται στο σύνολο του κράτους. Η τραγική αποτυχία του επιτελικού κράτους, σε κάθε δοκιμασία, φωτιά, πανδημία, χιονιά, παράγει όλο και πιο μαζικά φαινόμενα κρατικού αυταρχισμού. Ο παραλογισμός της πολιτικής του τους οδηγείς σε νέες εθνικές τραγωδίες».