Η μάχη της Ανατολικής Αττικής παίρνει τον δρόμο της

20/03/2022, 09:20
Η μάχη της Ανατολικής Αττικής παίρνει τον δρόμο της

Η περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής είναι μια δύσκολη και απαιτητική περιφέρεια στην οποία θα αναμετρηθούν παραδοσιακά ονόματα της πολιτικής από τη μία και πρωτάρηδες ολίγον τι «σπρωχτοί» από την άλλη.

Έτσι αυτή τη στιγμή έχουμε τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος προφανώς οδηγεί την κούρσα, και τον Βασίλη Οικονόμου ο οποίος εκλέγεται βουλευτής ανελλιπώς από το 2000, τον Στέλιο Πέτσα που θα διεκδικήσει την εκλογή του για πρώτη φορά, όπως και τη Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ναι μεν κάνει τις κινήσεις της στην περιοχή, χωρίς όμως να είναι 100% σίγουρη η υποψηφιότητά της καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την παρουσία της Γεωργίας Μαρτίνου.

Για την ώρα η κ. Μαρτίνου, όπως όλα δείχνουν, δεν έχει διάθεση να είναι εκ νέου υποψήφια καθώς θέλει να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και αυτό ανοίγει μια θέση υποψηφίου που καλό είναι να πάει σε μια γυναίκα καθώς η περιοχή ανδροκρατείται, μάλλον λογικά αν αναλύσει κανείς τα δημογραφικά της.

Η δε Σοφία Ζαχαράκη έχει χτίσει το επιτελείο της σε μεγάλο βαθμό με πρώην συνεργάτες του Βασίλη Οικονόμου, καθώς προέρχεται από την Κεντρική Ελλάδα και δεν έχει καμία επαφή με τους ψηφοφόρους της περιοχής.

Το πόσο συνετό είναι να στηρίζεσαι, βέβαια, σε ανθρώπους που έχουν θητεύσει σε γραφείο αντίπαλου βουλευτή θα φανεί στον λογαριασμό, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει και μια κάποια δυσαρέσκεια ως unfair κίνηση.

Οι δε σχέσεις των υποψηφίων στην Ανατολική Αττική προϊδεάζουν για σκληρό προεκλογικό αγώνα καθώς από την μία υπάρχει το μπλοκ Βορίδη – Οικονόμου, οι οποίοι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, αλλά και δίαυλο επικοινωνίας, και δεν απειλούν στην ουσία ο ένας τον άλλο, και από την άλλη δυο μη εκλεγμένοι υπουργοί που έχουν να χάσουν τα πάντα σε μια πιθανή αποτυχία.

Ο δε Πέτσας, βεβαίως, λόγω θέσης έχει καταφέρει να μοιράσει χρήμα στους 13 δήμους του ενδιαφέροντός του (με την εύλογη δυσαρέσκεια των υπολοίπων), την ώρα που σε όλους τους υπόλοιπους δήμους η κατάσταση είναι στάσιμη και δεν «κουνιέται φύλλο», και αυτό του δίνει κάποιους πόντους σε σχέση με την Ζαχαράκη που θα πολεμήσει με όπλο τον τίτλο της υπουργού και τον συμπαθή χαρακτήρα της.