Δημοσκόπηση Pulse: Στο 8,5 η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

31/03/2022, 22:07
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 8,5 η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τον πόλεμο.

Στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της εταιρείας Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ: 32%

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 23,5%

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 14%

ΚΚΕ: 6%

Ελληνική Λύση: 4,5%

ΜέΡΑ25: 3%

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 8,5% καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 32%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%. Το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει στο 14%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου για τη θέση του πρωθυπουργού, το 38% θεωρεί ως καταλληλότερο τον πρόεδρο της ΝΔ και νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το 33% “κανέναν” και το 25% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας, το 7% θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι αρκετά, το 38% ότι είναι προς σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τη νέα κρίση, ενώ το 45% εκτιμά ότι κινούνται προς λάθος κατεύθυνση.

Το 77% των ερωτηθέντων εκφράζει ανησυχία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το 85% για το κύμα ακρίβειας, ενώ η πανδημία του κορονοϊού έχει υποχωρήσει ως θέμα ανησυχίας στο 54%.

Πόλεμος

Σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, το 30% των πολιτών θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί της Μόσχας για το ουκρανικό δεν έχουν βάση και κρίνουν ταυτόχρονα απαράδεκτη την επίθεση της Ρωσίας, με το 48% να θεωρεί ότι τα όσα ισχυρίζεται η Μόσχα έχουν κάποια βάση, ωστόσο η επίθεσή της είναι απαράδεκτη.

Το 8%, αντίθετα, πιστεύει ότι οι ισχυρισμοί της Ρωσίας έχουν βάση και μάλιστα δικαιολογούν τις πολεμικές επιχειρήσεις των Ρώσων.