Αλλαγή στρατηγικής και μέτρα κατά της αντισυστημικής ψήφου από Μητσοτάκη

16/04/2022, 09:36
Αλλαγή στρατηγικής και μέτρα κατά της αντισυστημικής ψήφου από Μητσοτάκη

Τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά του Μαξίμου, το οποίο επιχειρεί να αλλάξει στρατηγική για να αποφύγει μια άνοδο των αντισυστημικών δυνάμεων και στην Ελλάδα.

Στην κατεύθυνση αυτή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαινίασε ένα νέο πολιτικό και επικοινωνιακό δόγμα.

Η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της, δηλώνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν πρόκειται να εγκλωβιστεί στις διαχωριστικές γραμμές Δεξιάς και Αριστεράς.

Το Μαξίμου καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να ξορκίσει τον φιλελεύθερο ελιτισμό, προβάλλοντας το φιλολαϊκό προσωπείο της κυβέρνησης.

Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που τόλμησε να διαθέσει σχεδόν 45 δισεκατομμύρια ευρώ σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από την πανδημία.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει τις στοχευμένες ενισχύσεις για όσους πλήττονται από την ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένονται πρωτοβουλίες για δραστική μείωση του Φ.Π.Α. σε βασικά καταναλωτικά είδη, καθώς και πρόσθετη επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Νέο πακέτο ενισχύσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να χρηματοδοτήσει από εθνικούς πόρους το νέο πακέτο ενισχύσεων, σε περίπτωση κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει την παρελκυστική τακτική και δεν δώσει το «πράσινο φως» για εκταμίευση κονδυλίων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Μέτρα κατά της αντισυστημικής ψήφου

Το σοκ που προκάλεσαν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία αναγκαστικά οδηγεί στην αναπροσαρμογή τόσο της στρατηγικής όσο και της επικοινωνιακής πολιτικής των κομμάτων.

Το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι να μην μετατραπεί η οργή για την ακρίβεια και τις τιμές του ρεύματος σε αντισυστημική ψήφο στις εκλογές.

Γι αυτό η κυβέρνηση αναπροσαρμόζει την πολιτική της, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στις εκλογές που πιθανότατα θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.