Απόφαση Τσίπρα το «ξήλωμα» του Νίκου Ξυδάκη από διευθυντή στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ

19/04/2022, 18:33
Απόφαση Τσίπρα το «ξήλωμα» του Νίκου Ξυδάκη από διευθυντή στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ

Η απομάκρυνση του Νίκου Ξυδάκη από τη διεύθυνση του σταθμού "Στο Κόκκινο" προκαλεί αντιδράσεις στελεχών και ψηφοφόρων.

Ο Νίκος Ξυδάκης αποτελεί πλέον και επίσημα παρελθόν από τον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” όπου ήταν διευθυντής.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυκλοφορούσε ως φήμη εντός του σταθμού εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Ωστόσο, σήμερα Μεγάλη Τρίτη το έκανε επισημοποίησε και ο ίδιος, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις σε στελέχη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ραδιόφωνο μπαίνει σ’ έναν άλλο κύκλο για τον οποίο δεν ρωτήθηκα και δεν με αφορά», δήλωσε στην τελευταία του, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, εκπομπή του στον σταθμό σήμερα o Νίκος Ξυδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης θεωρείται επιτυχημένος στο πόστο του, καθώς ανέβασε τα ποσοστά του σταθμού, ενώ διατηρούσε και καλές σχέσεις με τους εργαζόμενους.

Το πρόβλημα όμως ήταν διττό σε ότι αφορά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία θεωρούσαν και θεωρούν τον Νίκο Ξυδάκη «ελιτιστή» και από την άλλη, μετά και το επεισοδιακό συνέδριο, τον βλέπουν στην «απέναντι όχθη» ως μέλος της κίνησης των 53ων, κάτι που δεν άρεσε στον κ. Τσίπρα και τους συμβουλάτορες του.

Ακόμη, πηγές εντός του σταθμού αναφέρουν ότι ήταν και σε κόντρα με τον Λευτέρη Αρβανίτη, διευθυντή του τομέα των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει προσωρινά τα ηνία του σταθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες. στον Νίκο Ξυδάκη προτάθηκε να είναι υποψήφιος βουλευτής, προφανώς για να του χρυσώσουν το χάπι, αλλά και ο ίδιος γνωρίζει ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα καθώς και στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί

Στην είδηση αντέδρασε η Αννέτα Καββαδία, δημοσιογράφος και μέλος της ΚΕ του κόμματος. Η κ. Καββαδία έγραψε στο Twitter:

“Αυτή τη φορά, είναι ο Νίκος Ξυδάκης & το Κόκκινο. Αυτά όμως συμβαίνουν όταν οι αποφάσεις παίρνονται όχι εκεί που πρέπει, όχι συλλογικά–στα αρμόδια όργανα, αλλά κάπου αλλού, χωρίς καμία υποχρέωση λογοδοσίας. “Παρωχημένη” λοιπόν & ”ιδεοληπτική” η συλλογικότητα στη λήψη καίριων αποφάσεων;”.